Evo zavrsio sam driver, vec sam pisao o njemu u topicu "flyback konverter" u HV sekciji, evo slike i video, koji nije bas kvalitetan! Uglavnom vidi se kako se crveni zapaljenja izolacija
Desila se jedna zanimljiva stvar kada sam ubacio 100V 0,47u kondenzator...Prilozio sam video!
BTW probio mi je jedan IRFP 250, ali ne onaj koji je radio kada otpojim drain drugog od primara vec onaj ciji sam drain otpajao (fino sam objasnio u HV sekciji), pa sam ga zamijenio sa IRF830, zanimljivo je da radi i ovako, 2cm iskre! Takodje mi je probila jedna zenerica i nju sam zamijenio!
Ako mislis na cijenu 1,5 eura komad Zato mi je i zao Sad sam spojio na stari AC flyback...Oko 2.5cm iskre...Hocu bar 5cm, samo ne znam kako! Sta god da uradim ne mogu iscijediti vise snage!
I novi multimetar Spao sam na MY 64, dosta je lose odradjeno kuciste za mjerac kapaciteta, ali nije los sve u svemu , pogotovo jer me dosao 1835 dinara!
Dobra je to lemilica ima je moj majstor kod koga sam ucio zanat Ali je za pipkave stvari nije da zaores sa njom u neki TV Mislim da i Trax ima ovakvu.Koliko te je kostala
Kostala me 30e! Bas nije za "oranje", vec sam dosta puta krivio i ispravljao vrh! A ako mi pukne drugi necu naci, jer je lik od koga sam je kupio nestao sa lica zemlje!