napajanje za predajnik
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
napajanje za predajnik
trebam napajanje za fm predajnik, buduci da ce se napajati mreznim naponom, u nedostatku prostora trebao bi to obaviti punjac za mobitel.
malo sam se pokusao pozabaviti time ali tu ima jako puno smetnji i suma.
jel postoji neko rjesenje, nekakav dodatni ispravljac ili sl.?
malo sam se pokusao pozabaviti time ali tu ima jako puno smetnji i suma.
jel postoji neko rjesenje, nekakav dodatni ispravljac ili sl.?
Malo podataka...
Kakav predajnik, koje snage, na koliko V...
Punjači mobitela, okvirno gledano, daju jačinu struje koju možeš izračunati ako podjeliš kapacitet baterije sa 10. Npr, ako baterija ima 1Ah, struja punjenja je oko 100ma, pa vidi da li je to dosta za tvoj predajnik.
Naravno da uvijek možeš dodati filterski kondenzator(e)...
Pozdrav
Kakav predajnik, koje snage, na koliko V...
Punjači mobitela, okvirno gledano, daju jačinu struje koju možeš izračunati ako podjeliš kapacitet baterije sa 10. Npr, ako baterija ima 1Ah, struja punjenja je oko 100ma, pa vidi da li je to dosta za tvoj predajnik.
Naravno da uvijek možeš dodati filterski kondenzator(e)...
Pozdrav
zasada sam ja to samo testirao, znam da je struja preslaba. tako da sam i testirao na slabijim predajnicima do 200mw.
a trebat cu i savjet u vezi malo jaceg predajnika. treba mi za udaljenost oko 1km s tim da to nije na otvorenom nego ima dosta prepreka.
pa mislim da bi snaga oko 1W bila dovoljna.
znaci nista profesionalno jer nemam instrumente za tako nesto slozit.
na ovo sam mislio : http://english.cxem.net/radiomic/bug12.php
po shemi sumnjam u ovih 4W ali dobro, toliko mi ni ne treba. inace je to iz smart kit-a, moze se kupit za 170kn.
naravno ako netko ima neku drugu,isprobanu shemu. slobodno moze predlozit. samo je bitno da je isprobano i pouzdano.
a trebat cu i savjet u vezi malo jaceg predajnika. treba mi za udaljenost oko 1km s tim da to nije na otvorenom nego ima dosta prepreka.
pa mislim da bi snaga oko 1W bila dovoljna.
znaci nista profesionalno jer nemam instrumente za tako nesto slozit.
na ovo sam mislio : http://english.cxem.net/radiomic/bug12.php
po shemi sumnjam u ovih 4W ali dobro, toliko mi ni ne treba. inace je to iz smart kit-a, moze se kupit za 170kn.
naravno ako netko ima neku drugu,isprobanu shemu. slobodno moze predlozit. samo je bitno da je isprobano i pouzdano.
Izgleda uredu, nisam pravio, ali sam već ranije vidio...
Možda imaš te smetnje i brum upravo zbog toga što je taj ispravljač preslab, moraš tom predajniku dati više...
Druga mogučnost je Veronika, ima 1W, samo je 2N4427 malo problematičan, evo ja sam ga tek danas uspio dogovoriti... Možda bi tebi bilo lakše.
Puno uspjeha,
Možda imaš te smetnje i brum upravo zbog toga što je taj ispravljač preslab, moraš tom predajniku dati više...
Druga mogučnost je Veronika, ima 1W, samo je 2N4427 malo problematičan, evo ja sam ga tek danas uspio dogovoriti... Možda bi tebi bilo lakše.
Puno uspjeha,
-
- Pravo uznapredovao :)
I Chipoteka ih je imala po 2 Eura, cijena im je ostala u cjeniku, a njega vec nemaju par godina.Fora je u tome da tranzistori nisu Motorolini, nego Fake, lose kvalitete, manje snage, itd. Evo primjera iz jednog americkog cjenika,MladaNada wrote:4427 nabavim za 230 dinara
po sistemu , "koliko para - toliko muzike";
2N4427- APT 2.95 $
2N4427- Microsemi 3.95 $
2N4427- Motorola 5.95 $
nemoze.. tesko da ces ih nagovorit.. "jedino za neke firme koje uzmu po 500 komada neceg" tako meni kaze onaj iz chipokete kada sam ga pito ako bi mogao narucit neki tranzistor.. mozda i laze probajX wrote:kolko znam chipoteka narucuje pa bi se mozda moglo nesto dogovorit s njima ili narucit iz vana