STABILAN VIDEO PREDAJNIK-PRIJEMNIK

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

STABILAN VIDEO PREDAJNIK-PRIJEMNIK

Post by stojke369 »

Potrebna mi je sema stabilnog video predajnika-prijemnika ali da bude stabilan na 200-300m.
Firkragg

Post by Firkragg »

Za predajnik imaš na sajtu, i gledo si valjda topic na forumu :shock:
Prijemnik kupiš u dućanu, osim ako nemisliš sam pravit TV :D
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Trba mi predajnik-Prijemnik da budu usaglaseni na istoj frekvenciji istim kristalom :idea: Taj sklop mora da bude stabilan jer je predajnik na pokretnoj kameri koja se krece u krugu od 200m.Ima jedna interesantna sema predajnik 1200-1300mhz prijemnik je satelitski resiver ali mi nesto nije jasna ako ti nije problem pogledaj je i malo mi je razjasni. :idea: Da li moze na resiver da se postavi neka druga antena manja od satelitske da prima signal od ovog predajnika. :?: :D
zogldi
Penjem se :)

Re: STABILAN VIDEO PREDAJNIK-PRIJEMNIK

Post by zogldi »

stojke369 wrote:Potrebna mi je sema stabilnog video predajnika-prijemnika ali da bude stabilan na 200-300m.
Valjda ti je stiga o E-mail od mene ???Zogldi :idea:
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Hvala dobio sam poruku.Hocu da napravim predajik sa sajta "tvtx_satelitski" ali nerazumem sta znaci "stripline 1,5mmcopperwire 5cm long aprx. 8mm from surfaci" i zanima me jos da li odasilja samo video signal ili i audio signal.Da li znas gde modu naci upustvo za pravljenje jagi antene vidim da je dosta popularna kazu da ima dobre performanse a i mogu da je prikacim na ovaj predajnik. :D :D :D
zer0
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by zer0 »

stojke369 wrote:Hocu da napravim predajik sa sajta "tvtx_satelitski" ali nerazumem sta znaci "stripline 1,5mmcopperwire 5cm long aprx. 8mm from surfaci"
To znaci da moras znati da baratas sa PCB dizajnom da bi mogao da izradis plocicu za ove "mikro talase". :D :D :D
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Da li jos neko zna sta ovo moze da znaci (potreban mi je prevod) "stripline 1,5mmcopperwire 5cm long aprx. 8mm from surfaci" :D :idea: :D
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

Pa to ti je valjda ovo: veza od bakarne zice 1,5mm, dugacka 5cm, uzdignuta od plocice od prilike 8mm.
zogldi

Re: STABILAN VIDEO PREDAJNIK-PRIJEMNIK

Post by zogldi »

:D Stojke za onaj info o TX na 1.3-1.4GHz firma je BLACK & WHITE Zrenjanin odkud meni Subotica sam bog zna.Juce sam nasao racun nekih stvari sto sam narucivao kad vidim u uzglavljun i ime firme i sve!Ako ti treba njihova zica(tel.) napisi poslacu ti.Ja sam probao taj njihov TX od 800mW i ide sa komadom zice oko 5Km,snaga je provjerena!Cijena je bila prije godinu dana 95 eura sad je vjerovatno jeftinije!Pozdrav
Vlade

Post by Vlade »

Zogldi jel bi mogao meni da posaljes njihov br. telefona.... A sto se tice tih malih predajnika za kamere ima se u Bg kupiti bezicna kamera u boji sa pratecim prijemnikom za 40-50eura dometa 300m
Post Reply