Imam semu povezivanja, ali nju ne mogu da prenesem na plocicu,jer je jako velika.Kako da je umanjim, a da svi elemeni stanu
RACIONALNA SEMA
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: RACIONALNA SEMA
Ne moze ili ti se neda Ne postoji shema koju ne mozes "prenjeti" na plocicu odnosno napraviti tiskane vodove na koje cs lemiti elemente....Shema se NE MOZE smanjivati,jer je ona jednostavno takva A mozes napraviti plocicu s dvortrukim vodovima,odnosno s vodovima s strane elemenata i onima ispod!Kontas?To bi ti malo smanjilo plocicu...Ili da koristis SMD tehniku....
...dok citash ovaj tekst,tvoje karlovacko je sve toplije i toplije...
drugg moj uzmes papir i olovku i polako precrtavas shemu i dje ti ti dodu integralna tu moras ostaviti isti razmak kao sto je tamo u orginal shemi, a dje ti dodu kondenzatori i ostali elementi koji nemoraju imati odreden prostor ti slobodno smanjuj koliko hoces, pa ako ti nemogne stati na plocicu kad budes lemio onda kablovima to spajaj i tako snalazi se malo kontaj. jest da je potesko jos ako ti je velika shema al nema ti druge ako ti nemoze stati
Re: RACIONALNA SEMA
Ajd stavi tu veliku shemu ovdje da je vidimo, pa mozda se uplasimo njene velicine, a mozda i ne - pa ti pomognemo.babovicb wrote:Imam semu povezivanja, ali nju ne mogu da prenesem na plocicu,jer je jako velika.Kako da je umanjim, a da svi elemeni stanu