@Cizzy jel ti to doslo od lose hrane zbog cestih letova London--NewYork--Tokio -- rodno selo ??? ili ti je stvarno prirodjeno toliko samohvalisanje ???
Pozdrav
P.S samo ti reci mi cemo tebe nahvalit koliko ti srcu drago , da ti dusi bude lakse , dipl.ing. @Cizzy [ jedini "nas" postdiplomac ako sam zapamtio dobro , mislim s boarda] neces dobit medalju al pehar bi moga kad zavrsis posdiplomski.Bilo bi zanimljivo znat kakv nadimak su ti dali prijatelji i poznanici ??! [ jel sa T ?]
Stvarno si ti dosadan!
Sta ti je bolan,pa necu ja sa glupanima raspravljat.
Ne hvalim se ja nista,sta se hvalim?Al ko sto rekoh sva sreca da si ti razvijao piratsku karticu i lupo po web forumima pa si pametan i ekspert i skroman a ja glup i hvalim se,jadnik eto sta cu kad sam skolovan i sastajao se na forumima u amfiteatrima sa doktorima nauka.Ja inzinjer a ti piša malena.Za tebe je bolan diploma nedostižna,ti treba da svakog diplomiranog inžinjera i kvalitetnog i nekvalitetnog da oslovljavas sa Vi.
Skupljaj ti sine napojne iz PC-jeva (PSMPSPMMSPM-ove -za djecu switching mode power supply,al eto nek seoski doktori elektronike malo pisu da izgleda ko da su pismeni) ,popravljaj televizore i pjevaj borbene dok ne ustedis da kupis sebi razvojni sistem od 700eura za 5 godina, pa nam pošalji svima an forumu greatest shits DVD (pjesme + tekstovi ovih tvojih ...ravanja ovde na forumu)
P.S.
Ja ovdje dodjem zbog pametne djece koja imaju šta pametno pitat,jer su meni u radio klubu kad sam imo 13 godina objašnjavali inzinjeri i magistri
elektronike iz tehnickog remontnog zavoda.Samo zato sam ovdje.
Šteta bi bilo da ti nekom ko hoce da zna nesto pojasnjavas kad nisi kompetentan,samo prese....š,zar nije tako? Ja to kazem jer ti mogu bit profesor ako upišeš srednju elektrotehnicku.
@Cizzy Tvoja se kultura i pamet vidi iz svake tvoje napisane rijeci , i vec dugo nisam sreo covijeka da je pao na tako niske grane trudeci se da ubijedi ovdije prisutne kako je silno "pametan" !!!!!!!! Cudne su metode tvojih umih sposobnosti, al jedno ti se mora priznat u vrijedjanju mi , a mislim i svim ostalima , 100% mozes bit profesor i na kemijsko -tehnoloskom faxu ne samo u srednjoh elektro skoli . Dosad sam na razlicitim boardima sreo samo jenog ili dvojicu "visoko pametnih" buducih magistara tvoje klase [ kako je svijet prikracen za tako sposobne tvoje klase , mislim nema ih bas previse ].
Pozdrav
P.S ne junaci se previse , a te svoje "budalastine" vrijedjanja i "viteske " dvoboje ostavi za svoju porodicu . Meni je zao da sam ti tako napiso ali presao si sve granice i norme ponasanja. Ako si tako jao pametan pa lako ces me nac nije to problem za racunalnog strucnajka tvoje kategorije.
@firkragg ja neznam za tebe al ja bas i nevolim da me nazivaju ".. glupanom , budalom , idiotom .." i sl atributima i to bez ikakvog povoda . Mi smo svi ovdije dosli da se nesto naucimo i pomognemo jedni drugima . I s kojim pravom ja mogu da te pocnem vrijedjat samo zato sto se ne slazem s tvojim misljenjem ?? Uredjeni boardi to imaju uredjeno pravilnikom o ponasanju na boardu za sve clanove boarda , zasto ovaj board nema pravilnik ?! to neznam ! I neznam zasto administrator to nije vec uradio , i zasto jednostavno covijeku ne kaze da moze sve osim vrijedjanja i omalovazavanja jer kad se tako nesto dozvoli odmah na pocetku poslije je tesko to prekinut , ja sam radio kao super moderator s administrativnim ovlastima na "freedom" boardu i znam sto znaci red i kako se on efikasno sprovodi od strane i moderatora a i od strane administratora . Kad imas pravilnik i odlucnosti onda se lako moze uvest red [to je za moderatore i administratore].
Pozdrav
P.S sto bi to trebalo bit "chobani " uvreda ili nesto vrijedno i korisno [ janjci ne padaju s neba koliko znam] !!!!???
Uh,uh jooooj ,sta cu kad sam seljak.Ko se to naso medju glupanima il sam glupana persiro ,ne sjecam se. Uvijek sam za modifikaciju djutanskih njuski,uvijek ( i u selu i u Tokiju i na fakultetu..uvijek). Odsjedam u Garni hotelu u Samoboru,eto me na National Instruments prezentaciju 23.og u Zagrebu ,Panorama hotel.Dodji slobodno naucices puno,izices sa maksiofacijalne mnogo mudriji i pocni skupljat pare ako nemas zdravstveno osiguranje.
Ma jel to 87-a expertiza izbija u javnost?? Evo prvi ja podrzavam
da se covjeku da da bude malo moderator,da sprovodi zakone,da uredjuje i mijenja.
@trax pa i meni bi bilo smijesno da nema vrijedjanja !! I ponekad se diskusije pretvore u "nesto" van teme , nije od toga imun ni jedan board koliko znam .Ali pravila "igre" bi se trebala znat . I posao administratora nije da se samo smije vec i da se potrudi da se ovakve stvari , mislim na uvrede, jednostavno onemoguce a to je najlakse pravilnikom o ponasanju na boardu i njegovim provodjenjem [ da nebude mrtvo slovo na papiru].
@Cizzy .
Ja sam reko zasto sam ovdje,a reko sam i da su mi smjesni i pretenciozni bucini postovi (vecina) jer imam utisak da pise i o cemu zna i o cemu ne zna,al njegov komentar na moj post nisam mogao odsutit.Mene je 68hc11 lansirao do PowerPC-ja 555 i DSP-ja 320c6711 i nemoze bilo ko rec da je bilo sta sa tim mikrokontrolerom "takozvano" kad se jos na MIT-u radi sa njim.
Covjek ne postuje tudje misljenje niti obrazovanje sto je stvar osnovne kulture,a spominje i familiju tako da dodje slobodno u Samobor ili Zagreb 22-23 il nek javi jel negdje na putu prema Bosni da navratim iako nisam prodgajatelj al moja familija je od mene nesto napravila a ja cu dragovoljno naucit covjeka da se postuje tudje misljenje i trud i da se ne pljuje ni na postove ni na obrazovanje ni mjesto porijekla ni razvojne sisteme i da mi ima pravo bit smijesno kad neko kaze "sreca da sam razvijao (budalestinu)" jer mi zvuci neargumentovano pretenciozno ,da ljudi iz Travnika nisu seljaci itd...kad ga nije imo ko.
Inace mi iz Travnika se volimo sa budalama .......at,to je i nobelovac
Andric piso u Travnickoj hronici ,a sto se vidi iz mojih postova.
Ako sam u krivu ispravite me,prihvatam svaku nepretencioznu i dobronamjernu kritiku.Nek mi se kaze cime se ja to hvalim ili je neko iskompleksiran sto je promašeni podrumski hobbysta a vrijedja ga istina (gorka). I dalje imam namjeru napisati post ako neko trazi da mu se nesto objasni sto ne zna a ja znam,sto ne znam ili me ne interesuje necu replicirat,a necu nikad pisat o necemu sto ne znam (ko neki) niti prosipat Google ili kvazi znanje koje nema apsolutno nikakvu podlogu.
Ja mislim da si ti neke stvari pomijesao , nisam ja tebi uputio nikakve uvredljive rijeci niti te nazivao budalom i sl .... [ uostalom tu je cijela diskusija pa procitaj tko je poceo vrijedjat ] . Ja isto postujem tudje misljenje ali isto tako kazem i svoje , zato valjda sluze boardi !? Dal se nekome to ne svidja ili misli da sam nesto krivo protumacio zato ima replay ali da krene s uvredama , koje ti iskreno receno nebi tolerirali ni na jednom ozbiljnijem boardu , to bas i nije nacin da se dokaze ispravnost svojeg pogleda na odredjeni problem . Ja neznam , nisam bas siguran, al mislim da sam taj usname[Cizzy] vidio na jednom od nasih [ s ovih prostora] boarda za sat TV !? Pa nije valjda izraz "tkzv ploca" tebe doveo u situaciju da pocnes vrijedjat ? Svi smo mi katkad malo osijetljivi na ono sto smatramo svojim uspijehom ali to nije trebo bit razlog za onako burnu reakciju koja po nekoj logici za sobom povlaci i odgovor koji slozit cu se nije bas u duhu "tolerancije i razumijevanja" , ali da ne ispadne da je opet neko treci kriv , administrator je odmah trebao reagirat opomenom na PM ili na boardu i naj taj nacin bi "kolo srece " bilo prekinuto . Ali eto njemu je to smijesno !? Na svaki post za koji mislis da je pretenciozan ili smijesan , bio on moj ili bilo ciji imas mogucnost da ako imas potrebu i kazes zasto je pretenciozan ili smijesan , to se i na neki nacin ocekuje od clanova da isprave netocno i da svi iz toga nesto nauce .Isto kao sto ukrstanje misljenja o nekom problemu nije nista neobicno i nije lose , jer svatko onaj tko je upravu za nesto to ce lako i dokazat bez vrijedjaja diskutanta s drugacijim misljenjem ili iskustvom [ demokracija na neki nacin].
Pozdrav
Nije moje da se mesam, licno ne poznajem ni bucu ni cizzy-ja (a ni trax-a ) . Na ovo bi Cizzy rekao: -Hajvanu, pa sta se onda (bolan) mjesas?
Ne treba silom od nekoga traziti postovanje, bez obzira na njegovo zvanje ili diplomu. U nekoliko slucajeva koje poznajem, diplomu mogu okaciti magaretu na rep(budaci). Zasto bih ja takvim ljudima persirao?! Znaje se jedino vrednuje.
Ovo je (nazalost) relativno mali forum ali moze biti dobra alternativa nekim vecim zajednicama na ovim prostoirma. Ako nekome zelim pomoci spusticu se na njegov nivo da bi mu bilo razumljivije. Zasto bi "prosipao" znaje ako znam da mu nece koristiti (kurciranje?)? Traziti dlaku u jajetu?, itd
$Cizzy , zameram ti, onako, drugarski upotrebu reci kao sto su "budale", "glupaci" i mozda brisanje onih postova (pod uslovom da nije Trax umesao prste ). Sve to moze da se kaze i na "suptilniji" nacin.
Svako MOZE izbrisati samo SVOJ post. Ja mogu da izbrisem ciji god zelim.
Praktikujem brisanje samo dupliciranih postova, ukoliko neko klikne dva puta uzastopno na "Submit" (oni nestrpljivi ) i to je sve.
Ovu temu sam upravo sad zakljucao. Bice izbrisana u narednih 3-4 dana, da svi vide zasto je nestala. A brisem je jer nema smisla kao sto sam rekao prije nekoliko dana.
Takodje cu poraditi na kreiranju pravila za forum , pa kad neciji post nestane, da ne bude zabune.