Sirena ili svirena ili kako vec ocete

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
pnp
Napredujem
Napredujem

Sirena ili svirena ili kako vec ocete

Post by pnp »

Trebam semu polucajske sirene :twisted:
STRUJA JE JEDINA ZENA KOJU NE SMIJES DIRAT ,A KAD JE GOLA UBIJA
CPU - Cirkaj Pivo Uvjek;HDD - Hajde Domacu Donesi;HTTP - Hocu Tamno Toceno Pivo;TCP/IP - tri crna piva / i pelinkovac
Cika Spasoje
Pravo uznapredovao :)

Post by Cika Spasoje »

Imam ja jednu shemu, al nije policijska nego više sirena onako zračna uzbuna :D javi ako bi ti ta bila ok, radi provjereno 100% :twisted:
Svi čipovi rade na bijeli dim, dok taj dim izađe iz njih, ... oni više ne rade.
Image
pnp
Napredujem
Napredujem

Post by pnp »

Posalji! Ja sam napravio ovu sa sajta koja je donekle ok ali moze i ta taman da se malo zanimam

radi odlicno
http://www.elektronika.ba/el.sheme/?akc ... dshema=424
STRUJA JE JEDINA ZENA KOJU NE SMIJES DIRAT ,A KAD JE GOLA UBIJA
CPU - Cirkaj Pivo Uvjek;HDD - Hajde Domacu Donesi;HTTP - Hocu Tamno Toceno Pivo;TCP/IP - tri crna piva / i pelinkovac
Cika Spasoje

Post by Cika Spasoje »

Evo smao da ju uploadam na forum...
Tu kod sklopka staviš taster i kad ga pritisneš on uključi sirenu i sirena radi tako dugo dok je taj taster pritisnut. Na zvučnik stavi neki 8omski, najbolje visokotonac, ja imao od kućnog kina i bilo jako bučno :D , a na napajanje klasika 12V ne papa više od 3A struje.
Tranzostiro je Programirani UJT, ovaj glavni, dijelove nije problem nać, 2N3055 isto klasika ( na shemi je 3054, 3055 ti isto dođe )

Period "laufanja" sirene, odnosno njenog postepenog pojačavanja reguliraš promjenom kapaciteta kondenzatora, i intenzitet samog zavijanja isto promjenom kondenzatora, C2, treba se igrati malo.
Za duđi period rada montiraj 2N-ca na hladilo jer se grije jako, vidjet ćeš već sam prilikom ispitivanja.

http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... sirena.GIF

Pozdrav
Svi čipovi rade na bijeli dim, dok taj dim izađe iz njih, ... oni više ne rade.
Image
Post Reply