Princip rada ti je ovakav: pomocu tanjura i LNC-konvertera ide downlink - primanje podataka s interneta vrlo velikom brzinom, ali istovremeno moras biti spojen i nekim drugim nacinom (modem, ISDN, DSL .....) i ta veza sluzi za uplink i slanje zahtjeva prema internetu. Skupo !
Ja sam gledao na satelitskom programu "N24" u pustinji se konektuje na internet preko satelitske antene koja ja na krovu auta, znaci da nema nikakvu kablovsku vezu
ajde stojke sta se ti jos zalis?!?!
pa ja placam isto toliko za 64/64 kbps wirelessa!!!
lopovi!!
doduse samo sto ih izvlaci malo je flat rate a ovako je inace preskupo.
@alexa_pg jel stvarno toliko placas ili se zezas???
tox master wrote:ajde stojke sta se ti jos zalis?!?!
pa ja placam isto toliko za 64/64 kbps wirelessa!!!
lopovi!!
doduse samo sto ih izvlaci malo je flat rate a ovako je inace preskupo.
pozdrav
I ja imam flat rate Nezalim se ja mada moze malo jeftinije
ja imam taj internet preko antene zove se logo soft. placits dok sto ti postave 100km i plcen ti je prvi mjesec brzina 12Mbps 7125mg mozes skinut sa neta jasam pravo zadovoljan i places mjesecno 44km
Stvarno placam toliko. Cijena zavisi od "paketa" za koji si sklopio ugovor. Cijene se krecu recimo od 20e, mjesecni limit 1GB, ugovor na mjesec dana. Ja imam ugovor na 24 mjeseca po navedenoj cijeni, limit 10GB (mjesecno)
samo cu reci...gdje ja zivim!!!
jedan dan kad popiz... stavicu im jednu mikrotalasnu (naravno sa skinutim oklopom) u zgradu preko puta njihove gdje su im sve antene na krovu pa da vidim kako ce da im radi internet a onda ce morati da spuste cijene da bi ja sklonio mikrotalasnu!
na kraju mozda dobijem i dzabaka
samo cu reci...gdje ja zivim!!!
jedan dan kad popiz... stavicu im jednu mikrotalasnu (naravno sa skinutim oklopom) u zgradu preko puta njihove gdje su im sve antene na krovu pa da vidim kako ce da im radi internet a onda ce morati da spuste cijene da bi ja sklonio mikrotalasnu!
na kraju mozda dobijem i dzabaka