RFID haking :)

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

skyline
Napredujem
Napredujem

Post by skyline »

hehe, ocu... samo da te pitam kolka je duljina tih kodova otprilike?

pada mi napamet bruteforce ;D
Spiky
Pravo uznapredovao :)

Post by Spiky »

Imas Big Blue doma za bruteforce?
Meni za 5 slova sifre u zip-u treba nekoliko dana...(P4,3.0GHz) :shock:

Kad se vec zabavljas sa upravljanjem preko PC-a, bolje onda razviti sustav za "pametne" kuce i zaraditi neke novce... :wink:

Pozdrav...
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Znaci ako pritisnes daljinski 100 ili vise puta, kolika je tolerancija unistio si kljuc?

Spor je program ako mu treba par dana za 5 cifara!
Probaj mu u xp-u podici priority na realtime!
skyline
Napredujem
Napredujem

Post by skyline »

ne mozes uopce usporedjivati bruteforce koji ce slat signale preko IR i programa koji komunicira sa winzipom, LOL... naravno da ti je spor kad program otvara stalno winzip, prosljeduje mu password, preko handleova provjerava password i isprobava i onda ceka nazad rezultat :D

kod ovoga, ja bi blokirao sve threadove na sistemu i ostavio one kriticne od OS-a i ovaj moj koji ce 100 kombinacija za 1 sekundu MINIMALNO izvrsit.. a realno ce ih izvrsit oko 1000 za jednu sekundu.. o tome se radi, jer program ne treba nista radit vec samo slat te signale a ti samo cekas i gledas kad ce se auto otkljucat ;D

pozdrav
Cika Spasoje

Post by Cika Spasoje »

brže, brže.. nestrpljiv sam :twisted:
Svi čipovi rade na bijeli dim, dok taj dim izađe iz njih, ... oni više ne rade.
Image
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Da ali sta ako je kod od 10 cifara?

Kod mog peugeota 206 uz auto sam dobio neku karticu na kojoj je pisao petocifren broj, nju posaljes fabrici i oni ti programiraju i posalju novi kljuc!
skyline
Napredujem
Napredujem

Post by skyline »

hehe, ako je kod od 10 cifara onda nema laksega ;)

recimo da je cifra dugacka 10 brojeva i brojevi se krecu u rasponu od 0-9 znaci primjer takve cifre:

2135789301 => 10 znamenki

mogucih kombinacija bi bilo 10 na desetu sto i nije neki problem :)
Spiky

Post by Spiky »

Kako se planiras baviti s time, kad ti osnove matematike nisu jaca strana?
Mogucih kombinacija NIJE 10 na 10, nego n! ili n-faktorjela, a to je onda 10!,sto i nije puno - 3628800, ali 20! je vec nesto - 2432902008176640000.

Ajmo sad: sa "samo" 10 znamenki i to brojeva sa 1000 kombinacija/s treba ti 1h i 28 sec da ih sve izvrtis. LOL, koja brzina...no kao sto rekosmo "samo" treba cekati i gledati kako se auto otkljucava...
Ajmo dalje...
1000 kombinacija unutar PC-a je ok, ali ti saljes informacije na serijski port,pa na IR. K tome nemas pojma koliko je rijec dugacka - znaci moras izvrtiti sve kombinacije, sto dodatno komplicira stvar,inace brzina prijenosa kod IR upravljaca je oko 2400 baud (1 baud - 1bit/s). - Izmedju ostalog nisam bas siguran da IR prijemnik u automobilu moze registrirati 1000 kombinacija u sekundi, 100 mozda(ako je netko isprobao ovo sa brzinom molio bih ga da me razuvjeri...)

Znaci majstore, zaboravio si neka hardwerska ogranicenja svojih brilijantnih nauma. :idea:

Sva sreca sto inzenjeri sirom svijeta koji rade u auto industriji nisu previse pametni, pa "hakeri" mogu eksperimentirati,otkljucavati i zakljucavati aute i tko zna sto jos... :shock:
skyline
Napredujem
Napredujem

Post by skyline »

sve bi to bilo moguce, samo mi ovo nije palo na pamet:
"Izmedju ostalog nisam bas siguran da IR prijemnik u automobilu moze registrirati 1000 kombinacija u sekundi, 100 mozda"

bilo bi dobro kad bi netko znao tocan podatak za ovo gore i s tim da uzmimo da ne trebamo izvrtit sve kombinacije vec samo da izvrtimo 50% njih pa su velike sanse da pogodimo, a ako bas nemamo tolke srece onda jbga
Post Reply