Kloniranje SIM kartica

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

skyline
Napredujem
Napredujem

Post by skyline »

"kartica je mikrokontroler".. a mikrokontroler je proceosor i memorija, jel tako?

ocito se nekako moze pristupit hardwareski toj memoriji i izcitat ju....?
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

Kad neko zakljuca mikrokontroler onda iz njega ne mozes iscitati program. Memoriji se pristupa preko kontrolera kojem eto ne mozes pristupiti.

Da bi iscitao program, moras znati koji je to kontroler - a ne znas (ali se moze saznati), moras napisati software za krekovanje/citanje istog sto je 99,99% neostvarivo... tako da to je sve suplja prica, vjeruj mi.

:roll:

Preporucujem da razmisljanje usmjeris u drugom pravcu, citanje kontrolera ni ne pokusavaj :D
skyline
Napredujem
Napredujem

Post by skyline »

al ne kontam kaj ce mu kontroler i ostale stvari.... SIM kartica = memorijska kartica i nistavise => znaci da je tako stvari bi bile puno jednostavnije, al nazalost nije.. ona mora sadrzavat kontrolere i ostala cuda :P

Imam jos jedno pitanje:
imam doma bezicni telefon, znaci:
STANICA_KOJA_IDE_U_ZID . . . . z . r . a .k . . . . . telefon(slusalica). e sad, zanima me na kojoj frekvenciji komuniciraju telefon i stanica koja ide na centralu u zid, i dal se kriptira to il je moguce samo napravit prijemnik koji ce hvatat razgovor sa te frekvencije??

pozdrav
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

Pa skontaj malo sta bi bilo da je SIM samo "memorija", i cigani po cesti bi je kopirali.

Idi na google ukucaj "cordless phone frequencies" i vidices.

Ako ti je telefon DECT onda je komunikacija digitalna a vjerovatno nije kriptovana. Sta se tu ima kriptovat... :)
skyline
Napredujem
Napredujem

Post by skyline »

hehe, ti si car :)

sad cu nac frekvenciju al mi se neda do drugog kraja grada po dijelove za FM prijemnik pa cu probat iskoristit jedan mali sto imam doma.... hmmm, on radi od 88Mhz-108Mhz, e sad kako da ga natjeram da mi skida sa recimo 500Mhz, da povecam promjer zavojnice?

pozdrav
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

skyline wrote:hehe, ti si car :)

sad cu nac frekvenciju al mi se neda do drugog kraja grada po dijelove za FM prijemnik pa cu probat iskoristit jedan mali sto imam doma.... hmmm, on radi od 88Mhz-108Mhz, e sad kako da ga natjeram da mi skida sa recimo 500Mhz, da povecam promjer zavojnice?

pozdrav
Nediraj zavojnicu napravices veliko nista
skyline
Napredujem
Napredujem

Post by skyline »

sta da diram onda da bi hvatao 900MHz??
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Moze diranjem zavojnice prosiriti opseg za nekih 10-20MHz, ali do 500 ne moze nikako :)
A telefon ako nije stari panasonic (veliki crni , radi na frekvenciji 50-55MHz, ja sam na svom prisluskivao komsijski :) ) tesko da ces cuti, jer se signal slusalica>baza kodira!
skyline
Napredujem
Napredujem

Post by skyline »

telefon je dosta novi
panasonic kx-a141exm

po izgledu je identican ovome:
http://img.hexus.net/v2/lifestyle/press ... 100s_c.jpg

hmmmmm.. kako da to napravim ;) ??
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

skyline wrote:telefon je dosta novi
panasonic kx-a141exm

po izgledu je identican ovome:
http://img.hexus.net/v2/lifestyle/press ... 100s_c.jpg

hmmmmm.. kako da to napravim ;) ??
Nemoze to da se napravi.Ustvari moze ali mnogo tesko a i treba dosta znanja+se neisplati.Imas telefon na 900mhz za 40 evra
skyline
Napredujem
Napredujem

Post by skyline »

hmmmmmmm, ne kontam bas to... recimo da imam ovu situaciju:
imam 2 potpuno ista telefona i JEDNU stanicu za njih, e sad neko me nazove i koji ce telefon zvonit, dal ce obadva zvonit, dal ce se moc tako u troje pricat itd???

dal svaki telefon-baza ima svoji neki tajni kljuc preko kojeg se identificiraju ili pak sta?

poz

ps:dal postoji neki uredjaj da hvata od 0-1000Mhz audio... kako se zove takav uredjaj, kolko kosta i gdje se moze nabavit?
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

skyline wrote:hmmmmmmm, ne kontam bas to... recimo da imam ovu situaciju:
imam 2 potpuno ista telefona i JEDNU stanicu za njih, e sad neko me nazove i koji ce telefon zvonit, dal ce obadva zvonit, dal ce se moc tako u troje pricat itd???
To zavisi od modela telefona kojeg imas i njegovih opcija.
skyline wrote:dal svaki telefon-baza ima svoji neki tajni kljuc preko kojeg se identificiraju ili pak sta?
I to zavisi od telefona do telefona. Digitalni telefoni naravno imaju, ali stari analogni: od telefona do telefona. Oni stariji rade zahvaljujuci prostiranju i preklapanju radio talasa iste frekvencije u i oko domacinstava, pa vise telefona i to na istom kanalu rade u isto vrijeme a malo su udaljeni. Ovi digitalni rade kao sto i mobiteli rade, skacu sa frekvencije na frekvenciju i naravno prenose se podaci a ne zvuk.
skyline wrote:ps:dal postoji neki uredjaj da hvata od 0-1000Mhz audio... kako se zove takav uredjaj, kolko kosta i gdje se moze nabavit?
Ima i zove se skener. Imas ovdje na forumu par slika skenera i par cijena, neko ih je uvozio i prodavao.
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Imam isti takav samo tamnosivi!
Nema svrhe da imas 10 istih telefona kad je signal kodiran!
skyline
Napredujem
Napredujem

Post by skyline »

pa ocito da ce isti telefon znat taj signal i dekodirat :) zar ne?
Post Reply