NVIDIJA 6600

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
mstevica
Pravo uznapredovao :)

NVIDIJA 6600

Post by mstevica »

Dali se neko susrecao sa ovakvim problemima?
Imam 6600 graficku karticu i nemogu nikako da udobijem boju na tv.Dobijem komplem kloniranu sliku sa destopu ali bez boje.Sve zivo sam iz podesavao razne norme podesavao ali boju nemogu da dobijem.Jedino kabal drugi nisam probao.Moj tv ima skart ulaz,a preko adaptera s-vhs nacinc koji sam dobio uz gaficku i preko cinc cinc kabla koji se na kraju ubada u cinc skart adapter koji kasnije ide u tv.Boje nikako nema.
Drugi problem mi ,kad pustim bilo koji plejer sa filmom na kompijuteru imam sliku normalnu a na tv imam samo crnu pozadinu gde bi trebalo da ide film.Ranije mi je neki lik nisam siguran dali mi je ubacivao neke specijalne drajvere i onda je to proradilo.Sam je taj lik odisao u imostanstvo a tako da nemogu doci do njega a ja sam dizao sistem ponovo pa mi se to sve izbrisalo.
Pozdrav
ninja

Post by ninja »

sto se tice boje meni je isto bilo crno bijelo na tv-u sa radeon 9600
i sam sam promijenio onaj mali adapter sto ide u grafu i na cinc i prosljakalo je

sto se tice problema broj dva,i taj sam imao :D probaj otic na displey properties-->settings-->advanced-->overlay-->theater mode options i ukljuci theater mode

pa eto pokusaj,ja sam si tako rijesio i radi :D
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

U options kartice treba da ti stoji na sistem B-PAL. da bi dobio boju.
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Bas sam to htio da predlozim!
Ja nikad nisam uspio dobiti perfektnu sliku sa graficke, uvijek je tu bila bar jedna crta preko ekrana, istina imam 6-7 metara kabla, pa je moguce da su gubitci u prenosu!
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Te crte su 100% od kabla.Veruj mi da sam ja 3-4 kabla isprobao dok nisam nasao pravi.Uzeo sam onaj oklopljeni silikonski mikrofonski kabal. :D
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Ja cu ovaj umotati u alu foliju pa ce biti oklopljeni :D :D :D
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Nemoj da se mucis sa alu folijom vec isprobano :D
Smanji nesto malo nema bas velikog efekta :P
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Smanji dosta ako je go spoj coaxa na coax!
mstevica

Post by mstevica »

Probacu jos to sa kablom pa cu videti dal cu dobitiu boju.Nsao sam sad podatak na internetu da je najbolje da se koristi antenski kabal koji se koristi za antenu za video signal od graficne do tv.
Sto se tice drugog problema ,problem je samo u drajverima i u kodecima kod ove graficke.Znam to lik mi je ubacio ranije neke kodeke i drajvere i to je proradilo.Ima neki specijelni kodeci i drajveri.
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Nisu to specijalni drajveri i kodeci vec obicni.Ubaci drajvere za NVIDIA 91.31 i ubaci direct x 9.0c septembar ili noviji.

To koristim u televiziji i kuci i radi.Kabal mora da je kvalitetan.Sve ostalo je u podesavanjima graficke.
tox master
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by tox master »

sto se tice boje slazem se da treba podesiti b-pal (ja sam se zezao citav dan dok nisam provalio).
a moze da bude da treba da se doda jedan mali kond na izlazu iz graficke (s-video) da bi dobio boju.
a sto se tice duzine kabla i smetnji ja imam 10 metara kabla i nikakvih problema nemam a kabal bio oko 1.5 euro.
a neznam zasto se zezas sa clone modom,stavis lijepo na dual viev i mora da bude slika kad pustis film,doduse nece biti slike kad radis nesto na kompu ali mislim da ti to i netreba jer se ionako nista od ikonica nevidi na tv.
ja sam jednom slucajno prebacio na single monitor i stavio da je samo tv aktivan i posle sam jedva vratio na monitor posto je slika toliko mutna da se opcije ne razaznaju skoro nikako.
probaj da spojis kond od 300-400pf izmedju 3 i 4 pina na s-video konektoru,nemogu sad da nadjem sliku ali ako ti jos treba potrazi po netu,ima dosta tih slika.

pozdrav
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

S-VIDEO NA CINC

Image

Ako nece ovako probaj onda da i pin 1 vezes na masu cinca
Post Reply