Light show sa trijacima preko PC-a

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
juka vk
Pravo sam se raspisao :)

Light show sa trijacima preko PC-a

Post by juka vk »

prije sam vidio na netu da ima light show sa trijacima koji se spaja na komp a radi preko muzike koja se pusta sa kompa odnosno winampa mislim da se spaja na seriski ili paralelni port (za printer)
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Kucaj discolitez ili diskolitez u search foruma , imas i na googlu, groovy je dao link! Moguce da je u topicu najlaksi light show!
juka vk

Post by juka vk »

MladaNada wrote:Kucaj discolitez ili diskolitez u search foruma , imas i na googlu, groovy je dao link! Moguce da je u topicu najlaksi light show!
naso sam ali jel ima tu i sema i pcb

a jel zna ko kako se stavlja pulg-in
mirzza
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by mirzza »

ma za taj light show netreba ti nikakva posebna shema potrebno je samo da otvoris zvucnik i na zvucnik zalenis te dvije zice od izlaza i iz toga dobivas signal i kakva ti muzika bude svirala na pc tako ce ti i sijalice gorit
Groovy
Pravo uznapredovao :)

Post by Groovy »

mirzza wrote:ma za taj light show netreba ti nikakva posebna shema potrebno je samo da otvoris zvucnik i na zvucnik zalenis te dvije zice od izlaza i iz toga dobivas signal i kakva ti muzika bude svirala na pc tako ce ti i sijalice gorit
???????????????????????????

Mislim da je stvarno nekulturno odgovarati napamet na neka pitanja.
MOLIO BIH SVE LJUDE DA KADA NESTO ODGOVARAJU PRETHODNO DOBRO PROCITAJU PITANJE!!!!
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Istina...
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

ma za taj light show netreba ti nikakva posebna shema potrebno je samo da otvoris zvucnik i na zvucnik zalenis te dvije zice od izlaza i iz toga dobivas signal i kakva ti muzika bude svirala na pc tako ce ti i sijalice gorit
Mozda moze samo da svetli LED DIODA.

Moze da se odrati preko optokaplera MOC3020.Ima sema negde po forumu a sema je iz knjige mala skola elektronike 5.
Veze se ulaz zvucnika na MOC 3020 koji ima ispred ulaza potenciometar za podesavanje osetljivosti ulaznog signala(jacina treperenja sijalica) sa MOC 3020 se signal vodi na TIC 126 (moze i jaci zavisi koliko hocete da opteretite).
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Alo, covjek je trazio light show koji se pusta sa racunara , a "music to light effect" nije pravi light show!
Groovy

Re: Light show sa trijacima preko PC-a

Post by Groovy »

juka vk wrote:prije sam vidio na netu da ima light show sa trijacima koji se spaja na komp a radi preko muzike koja se pusta sa kompa odnosno winampa mislim da se spaja na seriski ili paralelni port (za printer)
Covek je JASNO rekao sta trazi i dobio je odgovot u prva 2-3 posta, ali i njega izgleda mrzi da gugla.
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Brisu mi postove :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

IDI NA SEARCH I KUCAJ "LAJT" ILI "LIGHT" I DOBICES 20 TOPICA :!: :!: :!:

TO STO SAM PISAO JESTE "music to light effect" ALI SAM SAMO HTEO DA DAM OBJASNJENJE ZA TO STO MOZE DA SE POVEZE SIJALICA DIREKTNO SA ZVUCNIKA
I DA IMA LAJT.NISAM OPISIVAO DA MOZE DA SE POVEZE NA KOMP.
Quote:

Mozda moze samo da svetli LED DIODA.

Moze da se odrati preko optokaplera MOC3020.Ima sema negde po forumu a sema je iz knjige mala skola elektronike 5.
Veze se ulaz zvucnika na MOC 3020 koji ima ispred ulaza potenciometar za podesavanje osetljivosti ulaznog signala(jacina treperenja sijalica) sa MOC 3020 se signal vodi na TIC 126 (moze i jaci zavisi koliko hocete da opteretite).
AKO SE POGLEDA MALO BOLJE VIDI SE DA SAM RADIO QUOTE I DA SAM ODGOVORIO NA TO STO SAM QUOTAO :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

AKO MI IZBRISETE I OVAJ POST KAO STO STE IZBRISALI PREDHODNI BEZ IKAKVOG RAZLOGA A U NJEMU SAM PRENEO SAMO ADRESE IZ SEARCHA TA SE "NEKO" NE BI MUCIO DA TRAZI JA SAM POTRAZIO UMESTO NJEGA ONDA CU DA SE ODJAVIM SE SA FORUMA :!: :!: :!: :!: :!:
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Ma opusteno stojke! :D
Napisi 2 ista posta pa ce jedan valjda prezivjeti :D :D :D
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Ma opusteno stojke! Very Happy
Ma bio bi ja opusten da je obrisano nesto sto nije imalo veze sa temom ali ovo je imalo veze i obrisano je to nerazumem :shock: :?
Post Reply