Svjetlece reklame pomoc

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
tommy66

Svjetlece reklame pomoc

Post by tommy66 »

Pozdrav svima!
Iamo sam za napraviti po prvi put jednu reklamu 70 cm x 150 cm otiso kupiti sve stavi unutra 4 fluo cijevi pospajao ih i ostalo mi jos samo oslikavanje a sad ono sto mene muči je to što sam dobi ponudu da napravim svjetleću reklamu veličine 8 m x 2 m. Pa me sad zanima:
1. Koliki je standardni razmak između fluo cijevi ?
2. Kako da projektiram napajanje jer tu će biti oko 80 fluo cijevi po 36 W što je blizu 3 KW koju kvadraturu kablova i kako to rasporediti!
3. Lik kaže da mu ugradim ili timer ili foto senzor za paljenje reklame, pa me zanima kako se to spaja.
4 E sad sam cuo da ako spojim timer ili foto senzor da trebam nesto pojacavati u svezi struje jer kao da se nece sve fluo cijevi upaliti preko njega itd, kako sad to izbjeći ?
5. Ja bih kasnji ekrenuo i praviti reklame obostrane, neonske, toteme itd. pa ako netko zna neku stranicu o tome kako se to projektira, postavlja
6. skinuo sam si workbench pa dali netko zna dali mogu u njemu napraviti simulaciju svjetlecih reklama i kako se na englesko zovu komponente prigušnica, starter, fluo cijev, itd.
7. Svaka pomoc je dobro došla!
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

80 fluo cijevi??? Bice ti dosta 10 za reklamu te velicine , a toliko valjda znas spojiti!
tommy66

Post by tommy66 »

Ma nece biti dosta deset kad sam vidio jednu reklamu 4 m x 1 m 15 fluo cijevi,
dobro ja sam bubnuo 80 no bit ce ih od 50 do 60 ( ja bar mislim da bi ovako islo 6 fluo cijevi po 1,2 m i tako u 8 redova s razmakom od occ 20 cm znači oko 48 fluo cijevi.
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Pa imas fluo cijevi 36W od metar!
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

@tommy66 to ti nije losa ideja sa izradom reklama ja sam video dosta zanimljivih reklama sa led diodama samo moraz da imas ideju gde sta i kako da rasporedis da bi dobio dobro osvetljenje.

Zanima me samo kako radis plocu sa natpisom.Kako stampas i na kom materijalu :?: [/quote]
tommy66

Post by tommy66 »

Onu prvu sam radio tako sto sam kupio gotove aluminijske profile sirine 12 cm
te izrezao 2 x po 1,5 m i 2 x 0,7 m i za spojiti sva četri kuta imas i aluminijske kutnike koje utaknes u te profile (zaobljeni li ravni), oonda uzmes celicnu traku sirine 3 - 4 cm s kojom napravis konstrukciju na kojm ces postaviti fluo cijevi ( 2 trake 0,7 m s razmakom od 80 cm i prisarafis na aluminijsku konstrukciju. Na aluminijskoj konstrukciji imas sa svake strane utore u koje uguras ploče. Sa straznje strane ide forex ploča veličine 1,5 x 0,7 iisto tako naprijed ali plexi ploča mliječne boje bas za svjetlece reklame i na taj plex lijepis foliju i to je to
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Evo imam ja prijedlog. Ti radi mehaniku a ja cu spajati struju - i svi problemi rijeseni. Naravno, i lovu dijelimo. :D
Post Reply