Nema praktične upotrebe Samo estetsku Varnice stvaraju zavisnost!
@[eDO] Dobro da Firkragg nije odgovorio , iritira ga kad neko pita za "shemu" teslinog transformatora www.richieburnett.co.uk www.4hv.org
Ima prakticne primene. U bliskoj buducnosti ce se koristiti za preciscavanje vazduha koji se ubacuje u hirusku salu. To bar razvijaju kod mene na faxu ali sigurno ima i jos neka primena.
moj ima prakticnu primjenu, kad ga ukljucim prostorija se isprazni u sekundi, iskre su oko pola metra, a iskriste je vrlo bucno, uglavnom svima je neugodno u blizini
"DRUG STARI" : moj ima prakticnu primjenu, kad ga ukljucim prostorija se isprazni u sekundi, iskre su oko pola metra, a iskriste je vrlo bucno, uglavnom svima je neugodno u blizini"
-----------------------------------------------------------------------------------
S ovom primjenom se slazem. Kad zena dovede svoje frendice u kucu i sve zapuse i zadime, onda upalis taj trafo i rastjeras i njih i dim
evo ljudi, slike nisu najbolje ispale, smrdao mi se i komp i fotic kad sam upalio trafo, inace stajao mi je vec 2 godine u garazi demontiran i nije mi se dalo ponovno ga sastavljat u detalje i podesavat iskriste, ali evo barem nesto, kad nadjem vise vremena slozit cu ga kako treba.
kondenzatori su iz kuhinjske alu folije, zaljepljene na staklo, ne sjecam se dobro, ali mislim da sam na staklu povrsine 50x50cm dobio oko 2-3nF, slozio sam 4 kondica
za napajanje koristim trafo od starog uljnog plamenika (za centralno grijanje) daje oko 12kV, snage je oko 350W i da spomenem, ako se netko upusti u experimentiranje, sekundar trafica je smrtonosan
hehe
ja sam isto trazio po oglasima, bio sam u jednoj radnji koja pravi reklame svjetlece i zico sam nst i sam su mi ponudili dva izgorena i totalno neispravna
pito ja da kupim preko njih al cijena nije bas mala
ima ih kod reklama za ljekarnu onaj zeleni kriz i tamo su po 3 komada pa sad treba nest skontat obuc mantil i ic u popravak