Kako spojiti?

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Locked
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Kako spojiti?

Post by MladaNada »

Imam autokasetofon , mislim da je 2x25w , sa ekvilajzerom koga sam slikao , istina cudno mi je da ekvilajzer ima dva chipa sa hladnjacima , a ne pojacava , ne vjerujem da su to chipovi tipa 1524 , tako da da bi ekvilajzer radio moram spojiti IZLAZ iz kasetofona , koji je vec pojacan na njegov ulaz , pa onda proradi VU metar i sve ostalo. Jako cudno! Ja sam bas mislio da on ima neki izlazni stepen , a da iz kasetofona ide neki slab signal. Kada spojim izlaz iz mobilnog nista , VU metar miruje!

Nego , da predjem na moj problem:
Trebam paralelno sa glavom za citanje kasete spojiti neki audio ulaz. Iz glave izlaze 2 zice i masa.Kako da spojim?
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Masu glave spoji masu audio ulaza a pozitivni kraj audio ulaza spoji na jednu pa probaj na drugu zicu audio glave (najverovatnije je stereo glava pa je jedna ziva L a druga R kanal).Nemoj da preteras sa jacinom audio ulaza 8i da bi di radilo moras da pokrenes mehanizam kao da je kaseta u kasetofonu.
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Ubacicu praznu kasetu , i mislio sam da se tako spaja, samo nisam bio siguran!
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Ima neki mehanizni koji nece da rade ni sa praznom kaasetom a iz razloga sto kad je prazna kaseta (bez trake) okrece samo jedan kotur a drugi stoji u mesto i onda kasetofon sam stane zato sto nesto nije uredu.
Vidi ako nece da ti radi a ti otvori kasetu i sa jednog nadrugi kotur prebaci neku gumicu da bi jedan vukao drugi i simulirao ispravnu kasetu.
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Mislio sam na kasetu na kojoj nije nista snimljeno :D Spojio sam sve , radi k'o zmaj kad pustim sa mobilnog , samo jos da montiram skretnicu i napravim kutiju i bice extra razglas za sobu!
Stojke zaostajem 3 posta sad :D :D :D
Locked