Stroboskop - CHIPOTEKA

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

DRUG STARI
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by DRUG STARI »

vezano uz stroboskop, taj iz chipoteke je od firme "prokit", bila je shema objavljena u casopisu majstor, negdje sredinom ili pocetkom `90-ih, uglavnom, kupio sam dijelove u chipoteci i nikako nije radio, glavni problem je bio u VN traficu (bobini), ja sam ih kupio u chipoteci barem 3 komada, ali ni jedan nije radio.Na kraju sam ga namotao na komadicu ferita i ugradio u strboskop (neka druga shema) i radi super, mogu vam rec da nikakve led diode nemogu zamjenit taj bljesak.
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Pa najbolje (vjerovatno i najjeftinije) bi bilo kupiti kineski aparat sa blicem i izvaditi trafo!
juka vk
Pravo sam se raspisao :)
Pravo sam se raspisao :)

Post by juka vk »

DRUG STARI wrote:vezano uz stroboskop, taj iz chipoteke je od firme "prokit", bila je shema objavljena u casopisu majstor, negdje sredinom ili pocetkom `90-ih, uglavnom, kupio sam dijelove u chipoteci i nikako nije radio, glavni problem je bio u VN traficu (bobini), ja sam ih kupio u chipoteci barem 3 komada, ali ni jedan nije radio.Na kraju sam ga namotao na komadicu ferita i ugradio u strboskop (neka druga shema) i radi super, mogu vam rec da nikakve led diode nemogu zamjenit taj bljesak.
ajd reci za ledice
Post Reply