Light Show

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
x-master

Light Show

Post by x-master »

Trebam shemu za light show, ali ne izvedbu sam mikrofonom vec onaj koji se spaja na PC. Da li ima netko tak nešt ? 8)
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Trebalo bi da ima vec 2-3 teme o tome na forumu , ako ne nadjes javi pa cu ja podici neke sheme!
Groovy
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by Groovy »

Ajd da se Mladi ne muci evo ti link
http://discolitez.com/
x-master

Post by x-master »

Hvala svima !!! :)
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Bas sam slozio DiscoLitez elektroniku na univerzalnu plocicu. Izradio sam i nacrt vodova za PCB, ali jos nemam svu opremu za izradu plocice. Kad to sve pritjeram kraju uslikati cu sve i postaviti ovdje. Ima jedna zavrzlama s tim DiscoLitez-om - nece da radi na starijim kompjuterima. Nesto ne valja sa paralelnim portom valjda. Inace, na mom novom stroju sa Intelovom plocom radi ko beba. To bih preporucio svima koje zanimaju svjetlosni efekti, jer je stvar modularna i programabilna, a mogu se cuda raditi s tim. Planiram to sve izvesti u profesionalnoj varijanti, dakle za terensku primjenu, za koncerte i disko-klubove. Kopao sam puno po internetu na tu temu i nasao dodatne upute, a i neka poboljsanja sam implementirao u svoj prototip. Onaj originalni IC je zajeban zbog zbrkanih izvoda. Bolje je koristiti 74LS574 umjesto 74LS374 jer je jednostavnije povezati ga. Ima bolji raspored izvoda.Toliko za sada. Ako nekog zanimaju jos neke pojedinosti, neka pita, pa kad stignem - odgovorit cu.
x-master

Post by x-master »

Smjesko wrote:Bas sam slozio DiscoLitez elektroniku na univerzalnu plocicu. Izradio sam i nacrt vodova za PCB, ali jos nemam svu opremu za izradu plocice. Kad to sve pritjeram kraju uslikati cu sve i postaviti ovdje. Ima jedna zavrzlama s tim DiscoLitez-om - nece da radi na starijim kompjuterima. Nesto ne valja sa paralelnim portom valjda. Inace, na mom novom stroju sa Intelovom plocom radi ko beba. To bih preporucio svima koje zanimaju svjetlosni efekti, jer je stvar modularna i programabilna, a mogu se cuda raditi s tim. Planiram to sve izvesti u profesionalnoj varijanti, dakle za terensku primjenu, za koncerte i disko-klubove. Kopao sam puno po internetu na tu temu i nasao dodatne upute, a i neka poboljsanja sam implementirao u svoj prototip. Onaj originalni IC je zajeban zbog zbrkanih izvoda. Bolje je koristiti 74LS574 umjesto 74LS374 jer je jednostavnije povezati ga. Ima bolji raspored izvoda.Toliko za sada. Ako nekog zanimaju jos neke pojedinosti, neka pita, pa kad stignem - odgovorit cu.
Ajd uploadaj to ako ti nije problem. (PCB, itd.) ! :D
Post Reply