Program za prepoznavanje sema
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Program za prepoznavanje sema
Da li postoji program koji moze da prepozna semu i da je preradi u pcb.Na primer ja imam neku semu ubacim u taj program a on mi izrutira plocicu. Kao sto ima program za prepoznavanje teksta ubacis mu pisani tekst a on ga prebaci u word....
Kao sto je recemo postoji , Cadence PSD xx , MentorGrafics su zaista u "ogromni" kad se usporede s jednim Protelom DXP ili jos bolje EAGLE-om . Onaj prvi je na 2 CDa onaj drugi na 1 CD mislim da su bili cak komprimirani.Ali to su programi za profesionalne dizajnere PCBa i ne samo PCBa jer imaju i auto cad u sebi i jedan "kup" raznih pomocnih aplikacija vezane na dizajn PCBa sheme to do tad zaista nisam vidjao kod nekih i razvikanijih Aplikacija za te namijene.Tom sam ja fino otvorio pogledao i zatvorio jer ne mislim se bavit dizajnom plocica a bogami se ima i sto ucit da bi se ovladalo takvom Aplikajom.
Pozdrav
Pozdrav
Aplikacijica se zove BMP 2 EAGLE i nalazi se cak i u demo EAGLU 4.15 .
Ja je nisam probao jer mi nije trebala pa neznam koliko je to kvalitetno , ali mozes samo zamislit sto imaju ti pravi profesionalni Autocad programi za PCB dizajn . Kad otvoris takav jedan SW kao Cadence i odes u "odijeljak" za PCB dizajn tih "pod programa " za razlicite stvari u dizajnu plocice ima zaisata nevjerojatno puno kao i ogromnu bazu podataka itd...To jednostavno treba vidjet , a tko ima zelje i sanse da se nakon vjerojatno "duzeg" upoznavanja s Aplikacijom i nesto od toga kasnije i pocne ozbiljno radit jos i bolje.
Pozdrav
Ja je nisam probao jer mi nije trebala pa neznam koliko je to kvalitetno , ali mozes samo zamislit sto imaju ti pravi profesionalni Autocad programi za PCB dizajn . Kad otvoris takav jedan SW kao Cadence i odes u "odijeljak" za PCB dizajn tih "pod programa " za razlicite stvari u dizajnu plocice ima zaisata nevjerojatno puno kao i ogromnu bazu podataka itd...To jednostavno treba vidjet , a tko ima zelje i sanse da se nakon vjerojatno "duzeg" upoznavanja s Aplikacijom i nesto od toga kasnije i pocne ozbiljno radit jos i bolje.
Pozdrav