vec par dana radim na novom mini predajniku, jos se zabavljam sa izlaznim stupnjem, audi signal je izvrstan, frekvencija se mijenja pomocu smd trimera, 88-108mhz, drugi je za jacinu audio signala, napajanje je 3V lithium baterija, tako da je cijeli predajnik smjesten na kuciste baterije, promjer je 22mm. Evo i slike testnog modela;
bas fini sklopcic
jos smd.
ja to nebi mogao raditi.
za to treba mirna ruka ,dobar vid ili povecalo koje nemam, i pored toga treba imati preciznu lemilicu ,a u mene ona lemilica za oluke
uskoro cu objaviti shemu i nacrt plocice, razmaci izmedju nekih elemenata i linija su 0.25mm ! a srce sklopa -cip MAX2606 je velicine 2.6x2.8mm, razmak medju pinovima je 0.5-0.6mm, konacni sklop ce imati vjerovatno dvije zavojnice (smd), na slici je samo jedna, pa tko voli nek izvoli
Mislim da je to prekomplikovano za mene @Drug stari , ti se bavis izradom radio predajnika 'ajde mi preporuci neki sa dometom najmanje 200-njak metara , sa stabilnom frekvencijom!
ja bi to pravio ali nemam smd dijelova.
taj max cip se moze naruciti dzabe sa njihovog sajta ,ali kakva korist od cipa bez ostalih dijelova.
moze li se kako sa tim cipom napraviti buba da nije smd ,znaci u kombinaciji sa normalnim komponentama.
pa nemora biti minijatura,samo da radi dobro
a kakav je predajnik sa tim cipom ,jeli stabilna frekvencija ,koliki domet i tako.
i gdje naci semu,provjerenu da radi,sa tim max cipom.
virtualx wrote:...i gdje naci semu,provjerenu da radi,sa tim max cipom.
Ima kod mene na sajtu shema predajnika sa tim chipom, samo nema izlazni stepen kao kod ovog njegovog mini predajnika, i nema mikrofonsko pred pojacalo.
Trebalo bi mu samo napraviti izlazni stepen (pojacalo) i mora da radi super
e de mi samo reci kako ovu zavojnicu napraviti
kako mrzim kad mi na semu stave zavojnicu i koliko ima nH ,pa sad ti kontaj kako ces je napraviti.
kolika debljina zice,koliko namota i na kom precniku.