Timer sam stavio u kuciste scanera s UV neonkama sto se koriste kao ukrasi na kucistima racunara, nisam jos stigao da sve slikam ali cu uskoro, kad odradim slikanje stavit cu ga na forum.
gdje si i po kojoj cjeni kupovao neonke,pretpostavljam da su 8w??
Ovde u banja luci su ocajno skupe, 8w uv neonka je u elektronika.rs.ba 28km ako neko zna gdje ima jeftinije,neka javi...ja mislim da je to malo previse,bar mi se cini tako...
Jajednostavniji tajmer ti je lepo uzmes mobilni u ruki i meris vreme ili ukljucis odbrojavanje. Nece tu nista propasti ako se osvetli koji sekund duze ili krace. Mislim da je pravljenje timera cisto bacanje para. Kao da to traje satima a ne 5 minuta
Groovy wrote:Jajednostavniji tajmer ti je lepo uzmes mobilni u ruki i meris vreme ili ukljucis odbrojavanje. Nece tu nista propasti ako se osvetli koji sekund duze ili krace. Mislim da je pravljenje timera cisto bacanje para. Kao da to traje satima a ne 5 minuta
a Groovy, jebo ga ti, mogu uzeti i onaj za jaja kuhati
kad radis nesto radi brate cestito da lici na nesto
Groovy wrote:Jajednostavniji tajmer ti je lepo uzmes mobilni u ruki i meris vreme ili ukljucis odbrojavanje. Nece tu nista propasti ako se osvetli koji sekund duze ili krace. Mislim da je pravljenje timera cisto bacanje para. Kao da to traje satima a ne 5 minuta
Priest predji rebrovacki prema starcevici , skreni lijevo ,pa mislim druga ulica desno , makadam je , koliko se sjecam oko 150 metara naprijed ces naici na veliku radnju koja prodaje samo sijalice , zaboravio sam ime , oni imaju 8w za 12 km mislim!Mozes pitati gdje su u onoj radnji cim predjes rebrovacki! Elektronika.rs.ba je najskuplja radnja u bivsoj Jugi
Kupis mehanicki timer za uticnicu , najjeftinija solucija! Meni bi najbolje bilo da kupim neku menzuru za mjerenje , pa da razblazim razvijac kako treba , unisti mi plocice!
"r2d2 - dali je nekome poslo za rukom povezati tri neonke na jednu prigusnicu? (teoretski bi trebalo raditi ali u praksi nesto steka )"
----------------------------------------------------------------------------------
Robotu iz zvjezdanih staza, jesi li ih probao (paralelno ili serijski) spojiti na pretvarac za napajanje neonki sa 12V ?
nije on robot iz zvjezdanih staza vec iz zvjezdanih ratova!
a sto se tice tajmera slazem se da je najbolja fora sa mobilnim ili eventualno mehanicki tajmer za 10-ak maraka.
e hvala mada nado,odlucio sam se naruciti iz kronosa...narucivace nas par,tako da ce postarina ispasti mizerna...zbavio sam i skener,okacicu sliku,ali dvoumim se da li da uzmem 2 neonke od 6W ili 3 od 4W???da li ce to biti malo snage??ja mislim da ce biti dovoljno...sta vi mislite?
evo slicica scaner-a sto sam zbavio za osvjetljivac jos cekam da mi stignu neonke i krecem u sklapanje...tajmer nisam namjerio da stavljam,zato sto smatram da je to nepotrebno,zbog toga sto sekunde ne igraju neku vaznu ulogu...stize jos slika kad zavrsim projekat...
-paralelno
-serijski
-sa jednim starterom
-sa tri startera
i ne ferfcera
nisu 12 volti, rade na 220!"
----------------------------------------------------------------------------
Ma znam da rade na 220V. Pretvarac koji se napaja sa 12V dize napon na njihov radni. Onda ti preostaje da spojis dvije sa dva startera na jednu prigusnicu, a trecu solo na drugu prigusnicu, ili svaku pojedinacno na pretvarac sa 12V na visi napon (dakle 3 pretvaraca). Ili slozi ono s UV LED-icama.