Overclock memorije
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
- MladaNada
- Stariji član
Overclock memorije
U pitanju je sledece:
U kompu imam 256 MB 333Mhz ddr-a i 256MHz ddr 400MHz . Problem mi je sto ga comp detektuje kao 266 MHz ddr + moj overclock na 295 MHz. Kada dizem taj clock u biosu , mislim da je to FSB , pa dize zajedno memoriju i procesor , PCI/AGP pise u biosu. Inace procesor mi je celer 1.7Ghz OC-an na 1860 MHz , graficka FX 5200 sa pasivnim hladnjakom , dodao sam ventilator i digao frekvenciju njenog GPU-a sa 250 na 400MHz!
U biosu nema opcije promjene latencije memorije! Kako da dignem clock memorije bez promjene ostalih clockova?
U kompu imam 256 MB 333Mhz ddr-a i 256MHz ddr 400MHz . Problem mi je sto ga comp detektuje kao 266 MHz ddr + moj overclock na 295 MHz. Kada dizem taj clock u biosu , mislim da je to FSB , pa dize zajedno memoriju i procesor , PCI/AGP pise u biosu. Inace procesor mi je celer 1.7Ghz OC-an na 1860 MHz , graficka FX 5200 sa pasivnim hladnjakom , dodao sam ventilator i digao frekvenciju njenog GPU-a sa 250 na 400MHz!
U biosu nema opcije promjene latencije memorije! Kako da dignem clock memorije bez promjene ostalih clockova?
Evo opet ce biti spontanog samozapaljenja kompjutera.
Napon nemoj dizati osim ako stvarno nije potrebno.
FSB i CPU clock ovise o istom multiplieru i nebi ni mogli raditi nikako drugacije. (postoji doduse mogucnost na nekim sustavima da memorija bude rastimana od samog FSB-a za neko omjer, sto sad nije bitno).
Napon nemoj dizati osim ako stvarno nije potrebno.
FSB i CPU clock ovise o istom multiplieru i nebi ni mogli raditi nikako drugacije. (postoji doduse mogucnost na nekim sustavima da memorija bude rastimana od samog FSB-a za neko omjer, sto sad nije bitno).
Last edited by Firkragg on 08-02-2007, 20:18, edited 1 time in total.
kod tebe nema potrebe jer ti je 3GHz
stas vise
kod mene 800MHz i jos nece overclock
default fsb je 100 a mnozioc 8 =800MHz
cim dignem fsb iznad ,zamrzne kad dize windows.
a u biosu nema nikakvih podesavanja napona ,mnozioca i slicno,kad je komp krs zivi.
a nesto sam vezano za memoriju prebacivao na turbo i sa 3 stavio na 2 ,valjda je to kasnjenje ,pa stavio sam da bude manje.
ali neprimjetim neku razliku.

stas vise
kod mene 800MHz i jos nece overclock
default fsb je 100 a mnozioc 8 =800MHz
cim dignem fsb iznad ,zamrzne kad dize windows.
a u biosu nema nikakvih podesavanja napona ,mnozioca i slicno,kad je komp krs zivi.
a nesto sam vezano za memoriju prebacivao na turbo i sa 3 stavio na 2 ,valjda je to kasnjenje ,pa stavio sam da bude manje.
ali neprimjetim neku razliku.

- Cika Spasoje
- Pravo uznapredovao :)
U mene je AMD Athlon64 3200+, pa radi na 2GHz
maximal OC mu je 2.6GHZ, sa zračnim. A sa vodenim ide do 3.1GHz. Inaće možeš jedino spustiti množioc, podići FSB. I mema radi na višoj frekv, a proc na istoj.
Intel - smeche! grije se ko šporet

Intel - smeche! grije se ko šporet

Svi čipovi rade na bijeli dim, dok taj dim izađe iz njih, ... oni više ne rade.

- Alen_Stallone
- Penjem se :)
- razor_intelP4
- razor_intelP4