posiljka iz vishay-a???

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
tox master
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

posiljka iz vishay-a???

Post by tox master »

pozdrav

narucio sam prije 15 dana 10 komada nekih fototranzistora (uzorci naravno) i danas mi stize mail od nekog lika iz ups-a (sta je to uopste) kako imaju posiljku iz njemacke za mene i da me nisu mogli dobiti na telefon i da im se javim da se dogovorimo oko preuzimanja.
sad bas ukucam u google "posiljka od ups-a" i dobijem neke komentare na forumima kako su ljudi za par cd-ova dobili da plate pofine pare... :evil:

jel neko narucivao iz vishay i je li neko dobijao ovakve mailove i u cemu je uopste fora sa tim ups-om???
nije valjda da cu morati da platim nesto za par fototranzistora?? :evil: :D
UNWANTED
Pravo sam se raspisao :)

Post by UNWANTED »

neces nista platiti meni je prije par dana doslo 5 plavih ledica lupio sam neki potpis cak nism ni slova napisao kako treba i n tip mi dao posiljku

znaci nista para :D
ninja
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by ninja »

ja nisam imao takvih problema...kad sam vidio tu na forumu da se moze dzabe dobit neke komponente reko sam sebi ajd da i ja probam :D
neznam zas al oso sam na stranicu i (koji kiks) narucim neke obicne diode prve nista posebno neke 1n za 3A sve u svemu ajd da i ja probam
nisam dobio nikakav mail osim onog prvog da sam narucio uzorke i jednog dana nakon jedno 2,3,4 tjedna mi je stiglo isto UPS-om iz Njemacke i nisam morao platit ni kune
dobio sam 20 dioda,isprintat datasheet i neke papire jos :D

eto ni kune nisam dao malo sam se zajebo sto nisam neku posteniju stvar uzeo al dobro :D
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

I ja isto! Od texas instrumentsa najbrze stigne!
tox master
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by tox master »

ok ljudi hvala za info...
malo me isprepadalo to sto sam procitao po forumima da lupaju neku carinu na to ili sta vec a ako se pravis lud pa cekas onda na kraju moras da platis i "lezarinu" ups-u za njihovu uslugu cuvanja posiljke :evil:
ali ovo su ipak uzorci pa, ne bi trebalo da bude neke zajebancije mada ja cu ipak prvo da ih nazovem pa da pitam treba li sta platiti ,ako bude trebalo selim se u drugu drzavu! :twisted: :wink: :D
a nije mi jasno zasto mi nisu jednostavno donijeli na kucnu adresu posto sam ostavio tacnu adresu? :roll:
sutra cu da ih nazovem pa da vidim sta ce da kazu...

pozdrav
UNWANTED

Post by UNWANTED »

pa ako ti seru za placanje kazi da se netko nasalio na tvoj racun
i onako za regovanje je potrebna email adresa koju mozes napraviti i u snu, i neki osobni podaci do kojih dojdes bez problema(ime,prezime,adresa i slicno)
tox master
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by tox master »

@UNWANTED
u pravu si!
toga se nisam sjetio! :twisted:
nemogu nikako da dokazu da sam ja licno to narucio ako dodje do nekog sranja oko placanja (mada nevjerujem).
sutra cu da nazovem i da se pravim lud,kao neznam da to treba da stigne pa cu prvo da pitam o cemu se radi i da li se placa. :wink:
ako kaze da je fr*e onda jesam narucio ako ne ... :twisted: :D

pozdrav!
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

Ne brini nista, ti iz UPS-a su malo lijeni pa ako te ne dobiju kad naume, moras ti ici po paket. Ako ti budu trazili pare reci da ne prihvatas paket i kraj borbe :D
tox master
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by tox master »

stiglo je i nije placeno nista! :twisted: :D :D
virtualx

Post by virtualx »

sta nude ti texas instruments
Post Reply