Kiseline :D

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
Cika Spasoje
Pravo uznapredovao :)

Kiseline :D

Post by Cika Spasoje »

Lol, zbog priprema za školsko natjecanje, danas sam s majstorom razvijao pločice. :) sve išlo dobro kad se meni nije dalo čekati više pa onako dok mastor ne gleda, ulijem čep, no dobro, 5 čepova hidroksida :) i gledam.
Počelo se sve pjenit, i isparavat guuusti bijeli dim, odnosno pare da smo obojca pobjegli van, nakoon male špotanjcije, ja se vratim nutra, :) i u kisleini vidim lijepu pločicu pertinaksa :) a on kaže: E, super, tam je bušilica, tu je borer. Do sutra da je gotovo :) Lol ztavrno zakon profa. Inače @unwanted to je isto to natjecanje n koje ti ideš. Ak prođem na državno pfff, cemo se susresti ;) Rad je UPS 350W
Svi čipovi rade na bijeli dim, dok taj dim izađe iz njih, ... oni više ne rade.
Image
jopagti
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Re: Kiseline :D

Post by jopagti »

I ja uvik malo vise ulijen hidrogena :twisted: Fora mi je gledati kako leta s jedne na drugu stranu...
...dok citash ovaj tekst,tvoje karlovacko je sve toplije i toplije...
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Znaci , 220V-12V-220V konverter? Bez previse hidrogena nije zanimljivo! Ja ga stavim toliko da izjede plocicu za 30s , a kad ga manje stavim , onda ga nakapavam direktno na plocicu!
Cika Spasoje

Post by Cika Spasoje »

Koliko dugo ces poživjet u takvom okolišu :) lol samo se pitam. Mene još sad peku nisnice i oci :D Svasta sam proživio al ovakve stavri jos nisam, bilo je detonacija akumulatora, napajanja od kompova, kiselina po novim hlačama, dima lol, ko guste magle, al ovo :D:D
Image
Groovy

Post by Groovy »

E lepo neko na ovome forumu rece da cemo svi mi elektronicari pomreti od raka :lol:
jopagti
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by jopagti »

Groovy wrote:E lepo neko na ovome forumu rece da cemo svi mi elektronicari pomreti od raka :lol:
Svi mi elektronicari a pola ce nas umrit od vatre :lol: a ovi ostali pola oboliti ce zbog previse udisanja otrovnih para...
...dok citash ovaj tekst,tvoje karlovacko je sve toplije i toplije...
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Evo par izgovora: Hlor je zdrav u malim kolicinama.Kiselina je dobra za zeludac.Malo struje preko srca je dobro za metabolizam.Vatra...vatra nije ni za sta dobra! Sinoc me udarilo 220V!
Alen_Stallone
Penjem se :)
Penjem se :)

Post by Alen_Stallone »

bas je dobro :D
Cika Spasoje

Post by Cika Spasoje »

Da dobro je i to da ja sad imam obadvije ruke zelene ko da sam travu kosio :) izgleda da je ipak bila malo jaca kiselina u pitanju. Danas pod odmorom iso po neke stvari kod profe, nije ga bilo, al su se neki maturanti igrali tamo sa zicama, kolko sam uspio s vrata vidjeti :) baci žicu i odma je pojede :)

Hehe, samo mi nije jasno sta smrdi iz kompa dok je ugašen, vec 4 dana ko da se plastika tali unutra :D
Image
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Mozda ti je izgorio procesor , kineski su od plastike :D :D :D Normalno je da su ti ruke zelene od rastvora bakra u jedinjenju za jetkanje. Zeleno je bakar :) Ako je odmah pojede onda je rastvor prejak! Da li si mozda stavio 2-3 cepa termos boce? :D :D :D
Cika Spasoje

Post by Cika Spasoje »

Lol, kod kompa mi prije jedno sta vremena eksplodiralo napajanje, točnije kondovi :( aprizor ,alal mi vera sve se iziskrilo po stolu, i skoro pola komponenti povuklo sa njega, bum smrad, iskre :) lol, sad sam na nekom 250W smechu. :(:(:(
Paa cini mi se da sam na vec pripremljenu kiselinu dolio paa jedno 2dL peroksida. Al sta da kazem :) danas sam opet razvijao pločice, ponio i neke igre da se igam na računalu dok se nagriza tamo u labosu. Bio i na elektronika ba :), i na nekim stranicama za fr*e sampleove. :)
A najveca fora mi je: Ujutro dođem u skolu prekoputa moje sobe za nastavu zid, popodne 3 majstora imaju pauzu i velika rupetina, sve se prasi :) hehe

Znam za to zelene ruke ovo ono, al ovo je baš zeleno ko da si me flomasterom pobojao :)
Image
Post Reply