Ulazi za pojacalo

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
cvele
Napredujem
Napredujem

Ulazi za pojacalo

Post by cvele »

Kako da spojim dva ulaza na klasicno pojacalo sa jednim ulazom? Da li to uopste moze? :roll:

http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... sema_1.JPG
Groovy
Pravo uznapredovao :)

Post by Groovy »

Stavi preklopnik
cvele
Napredujem
Napredujem

Post by cvele »

Groovy wrote:Stavi preklopnik
A da li cu tada moci koristiti oba ulaza istovaremeno?
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Treba ti dvokanali mixer!
Groovy

Post by Groovy »

Jer ti hoces recimo da cujes obe pesme odjednom ili sta? Ajde pojasni malo sta ti u stvari treba?
cvele
Napredujem
Napredujem

Post by cvele »

Groovy wrote:Jer ti hoces recimo da cujes obe pesme odjednom ili sta? Ajde pojasni malo sta ti u stvari treba?
Ovako. Treba mi pojacalo za zvucnik 350W (8 ohm). Skinuo sam shemu 200-500W sa ovog sajta i mislio sam napraviti to pojacalo ali mi trebaju DVA ULAZA. Jel mi moze neko dati shemu kako da spojim dva ulaza na ovo pojacalo (ja sam pocetnik u ovome pa se bas i nerazumijem najbolje u sve ovo).

Kolika mi snaga treba i napon napajanja za 8 ohm-a zvucnik ako imam podatke za 4 ohm-a. (pogledaj sliku)

http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... _snaga.JPG
Groovy

Post by Groovy »

Nije problem ako ti je zvucnik vece impedanse od pojacala. Ali ti ne sme zvucnik biti recimo 4oma a pojacalo da je projektovano da stabilno radi na 8oma. Prvo ti nama okaci semu da vidimo sta si nasao da ne bacis dzabe pare posto ovde ima i dosta nekompletnih sema.
1. Kakav je zvucnik u pitanju? (bas, ...)
2. Objasni ponovo ovo sa 2 ulaza. Bitno je da razjasnis dali hoces da sada malo slusas jedan kanal pa prebacis i slusas malo drugi ili hoces da ti se cuju oba u isto vreme i da mozes da ih mixujes (citaj podesavas jacinu svakom posebno).
3. Daj karakteristike zvucnika (omažu, snagu, max snagu, osetljivost ili bar oznaku ako ne znas nista od ovoga).

Bitno je da na sve ovo odgovoris jer si pocetnik pa da nesto ne zajebes.
Alen_Stallone
Penjem se :)
Penjem se :)

Post by Alen_Stallone »

pa stavi razdjelinik napona :D
cvele
Napredujem
Napredujem

Post by cvele »

Groovy wrote:Nije problem ako ti je zvucnik vece impedanse od pojacala. Ali ti ne sme zvucnik biti recimo 4oma a pojacalo da je projektovano da stabilno radi na 8oma. Prvo ti nama okaci semu da vidimo sta si nasao da ne bacis dzabe pare posto ovde ima i dosta nekompletnih sema.
1. Kakav je zvucnik u pitanju? (bas, ...)
2. Objasni ponovo ovo sa 2 ulaza. Bitno je da razjasnis dali hoces da sada malo slusas jedan kanal pa prebacis i slusas malo drugi ili hoces da ti se cuju oba u isto vreme i da mozes da ih mixujes (citaj podesavas jacinu svakom posebno).
3. Daj karakteristike zvucnika (omažu, snagu, max snagu, osetljivost ili bar oznaku ako ne znas nista od ovoga).

Bitno je da na sve ovo odgovoris jer si pocetnik pa da nesto ne zajebes.
1.Zvucnik jos nisam dobio ali sam ga narucio i trebao bi stici za nekoliko dana. Ima jedan bas i visokotonac.
2.Hocu da mi se ulazi mixaju tj. da se cuju u isto vrijeme. Gdje mogu skinuti semu? Skinuo sam jednu sa ovog sajta ali mi se nesvidja jer su svi ulazi direktno spojeni.
3.Zvucnik je 8 ohma, 350W. Ostalo neznam.

Semu pojacala sam skinuo sa:
http://www.elektronika.ba/el.sheme/?akc ... dshema=415

Znaci ja bih trebao napraviti pojacalo 350W bez obzira da li je zvucnik 4 ili 8 ohma.
Post Reply