Problem sa telefonom

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Problem sa telefonom

Post by MladaNada »

Prije 15-ak dana zvucnik na telefonu se prestao cuti. Ja odnesem u servis. Danas javljaju da sam navodno "iskrivio" plocicu (PCB) i da je pukao bakarni vod. Pretpostavljam da je plocica radjena u sandwich tehnologiji , telefon je w810i. Ne bih se ja bunio , da ne traze 60 EURA za plocicu! :x :x :x Razmisljam da odem i potucem se sa serviserom. Necu , mozda dobijem batina :D Testirao sam neki vitroplast sa 1mm vodovima i ustanovio da prije pukne vitroplast nego vod. Da li je neko na forumu servisirao telefone?Ikakva iskustva? Nece da priznaju garanciju jer sam navodno ja fizicki ostetio plocicu. Moja prva dijagnoza kad se zvucnik prestao cuti (tj. cuo se ali jako slabo) je bila da je crkao chip pojacala. Sad , da je prekinut vod , zvucnik se ne bi uopste cuo!
ninja
Pravo uznapredovao :)

Post by ninja »

evo za pocetak...
odes tamo...i spomenes im gospodu majku... :D
a za kasnije cemo vidit

:D :D
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Vec sam preko telefona :lol:
ninja

Post by ninja »

tebi kazu da si iskrivio plocu, pa sta si ti radio sa tim telefonom? :D
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Nisam nista , bas sam ga cuvao , nema nikakvih tragova na maski , fon u extra stanju , ali jebi im mater kazu da je fizicko ostecenje. Sad kontam da nisam NIKAKO MOGAO TOLIKO ISKRIVITI TElefon! :x :x :x
ninja

Post by ninja »

onda mjenjaj servis :D
tox master
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by tox master »

ma dobro ti razmisljas,daje vod prekinut mala je sansa da se zvucnik ikako cuje,nema logike nikako.
a da ne tupim puno,imam druga koji drzi radnju sa mobovima i pomalo ih i servisira pa sam se naslusao svakakvih prica i zajebavanja ljudi.
u svakom slucaju ti frajeri hoce da te izjebu to je 100% a kako to da rijesis nemam pojma.
to su sve provaljene fore sa garancijom,kad bi svi bili posteni pa popravljali mobove u garanciji ne bi se vozali u finim kolima i ostalosto ide uz to.

mozes da pokusas da trazis da ti objasne na koji je nacin pukao vod kad na telefonu nema vanjskih ostecenja a da bi pukao vod na ploci treba plocicu pravo dobro saviti sto je nemoguce kad je ona u telefonu.

ja koliko sam shvatio oni hoce da ti zamijene citavu plocu!??!
pa zasto samo ne "izbrikuju" taj vod sto je pukao i pici?
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Imaju oni pricu i za to! Plocica je u sendvic tehnologiji pa je moraju zamijeniti , ne mogu samo zalemiti vod :x Price za djecu (misle da sam ja jedno obicno dijete kome ce da uzmu 60e-evo im ku*ac!) Znam jednog lika u Banja Luci kome cu odnijeti da pogleda! Navodno se plocica moze iskriviti kada sjednes na telefon. I da je tako , ja nisam sjedio na njemu sigurno , u to sam 100% siguran jer fon nikad ne stavljam u zadnji dzep (imao sam N-Gage , nije mogao ni stati u dzep :D :D :D )!
UNWANTED
Pravo sam se raspisao :)
Pravo sam se raspisao :)

Post by UNWANTED »

60eura je puno za popravak telefona osim ako mjenjas lcd a to ne radis tako da ih tuci.....
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Razmisljao sam i o tome , ne moze obicna stampana plocica kostati koliko i prosjecan TFT displej!
Post Reply