Pojacalo 300W, 3 ulaza

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
cvele
Napredujem
Napredujem

Pojacalo 300W, 3 ulaza

Post by cvele »

Trebao bih napraviti audio pojacalo za zvucnik od 350W(8ohm) sa 3 ulaza (jedan instrument, 2 mikrofona).Snaga nemora biti 350W moze i manja. Zna li tko gdje mogu nabaviti semu? Dobro bi mi dosla i sema sa dva izlaza tj. za dva zvucnika!
jopagti
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Re: Pojacalo 300W, 3 ulaza

Post by jopagti »

cvele wrote:Trebao bih napraviti audio pojacalo za zvucnik od 350W(8ohm) sa 3 ulaza (jedan instrument, 2 mikrofona).Snaga nemora biti 350W moze i manja. Zna li tko gdje mogu nabaviti semu? Dobro bi mi dosla i sema sa dva izlaza tj. za dva zvucnika!
Za ta tri ulaza trebas nekakav mixer
A da pojacalo bude oko 300W na 8 Omh i to jos stereo (za dva zvucnika) to je jaaako tesko naci...Nadi na sajtu pojacalo,mislim da pise od 200W pa do 500W i napravi za svaki zvucnik po jedno tako!Svako tako pojacalo biti ce jaaako skupo...Mislim da bi trebao poslije mixera staviti jos predpojacalo :roll:
imas ovo http://www.elektronika.ba/el.sheme/?akc ... idgrupa=12
i ovo http://www.elektronika.ba/el.sheme/?akc ... idgrupa=12
...dok citash ovaj tekst,tvoje karlovacko je sve toplije i toplije...
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

U svakom slucaju ti je jeftinije i sigurnije kupiti gotovo pojacalo i napraviti mixer!
jopagti
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by jopagti »

MladaNada wrote:U svakom slucaju ti je jeftinije i sigurnije kupiti gotovo pojacalo i napraviti mixer!
Slazem se!Vidi na www.chipoteka.hr trazi pod audio oprema,imas dosta pojacala!Bas pojacala a ne recivera!Imas i nesto mixera...Uglavnoj potrazi!
...dok citash ovaj tekst,tvoje karlovacko je sve toplije i toplije...
cvele
Napredujem
Napredujem

Post by cvele »

MladaNada wrote:U svakom slucaju ti je jeftinije i sigurnije kupiti gotovo pojacalo i napraviti mixer!
A kada bih stavio 2 ulaza i izlaz za jedan zvucnik? Da li je tada isplativije?
Nije mi potrebna nekakva pretjerana kvaliteta. Cak sam mislio da mikrofon prikljucim prvo na racunar pa racunar na pojacalo a drugi izlaz za sintisajzer! Koliko bi otprilike kostalo takvo pojacalo (samo elektronski dijelovi)
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Mislim da bi ti najisplativije bilo da napravis 2 TDA 7294 pojacala i spojis ih u bridge , to bi ti dalo oko 180w! Najskuplje ti je napajanje za pojacalo! Za 300w ti treba 300VA trafo najmanje , koliko kosta pogledaj sam! Za sta ti treba 300w? Neki bend?
cvele
Napredujem
Napredujem

Post by cvele »

MladaNada wrote:Mislim da bi ti najisplativije bilo da napravis 2 TDA 7294 pojacala i spojis ih u bridge , to bi ti dalo oko 180w! Najskuplje ti je napajanje za pojacalo! Za 300w ti treba 300VA trafo najmanje , koliko kosta pogledaj sam! Za sta ti treba 300w? Neki bend?
Da treba mi za bend! Nedostaje mi jos to pojacalo za klavijaturu i bar jedan mikrofon, a posto se bavim elektronikom (2 razred elektrotehnicke skole) mislio sam da sam napravim to pojacalo. Malo sam se raspitao i mnogi su mi rekli da to sam napravim da nista ne kupujem! Trafo bih mogao cak i nabaviti po jeftinoj cijeni pa sam se zato odlucio na samogradnju :!:
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

U tom slucaju:

http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... ersema.pdf

Nisam siguran koliko vati , ali oko 300 je sigurno! To je shema sa Borinog sajta , bas.elitesecurity.org , pa idi na audio projekte , ima ih masu!

I neka shema 150w sa TDA:

http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... DA7294.zip
Last edited by MladaNada on 04-02-2007, 22:56, edited 1 time in total.
UNWANTED
Pravo sam se raspisao :)
Pravo sam se raspisao :)

Post by UNWANTED »

@MladaNada ljepa shemica imas li ostatak
Post Reply