Imam jedan mali problem, pa molim da ako netko zna ili je radio nešto slično da mi javi...
Kupio sam neonke od philipsa od 6w blacklight kako bi izradio foto osvjetljivač za kartice. Fluo cijevi imaju oznaku F6T5/BLB. Da bi ih startao koristim modul proizvođača kemo m044 koji se napaja s 12 v i pali neonke, ali mi se događa da se cijevi ne upale svaki put, a kad se i upale ne rade punim intenzitetom. Može li mi netko predložiti riješenje za paljenje samih bilo s 12 v dc ili 220 v ac, nije bitno, želio bi samo da zasvjetle punim svijetlom da napokon mogu složiti moj uv box za fotopostupak.
Rasturio sam neku lampu sa tim neonkama i preparvljao nesto za foto postupak malo se igrao tin neonkama i sutradan me je peklo lice kao da sam bio ceo dan na suncu a posle mi se malo i koza preljustila i ta lampa mi i dalje stoji na stolu nisam je zavrsio
Menii nesvetle punim intezitetom kad jedan kraj gde su spojene obe neonke vezem na masu cini mi se tad se smanji intezitet a kad otspojim od mase a vezem jednu za drugu onda radi ok punom parom
Ja sam rasturo neku staru lampu (mozda si vidjao takve lampe ima radio,lampu obicnu,zmigavac,alarm i ove 2 neonke).A od cega ti je prigusnica imas od neke lampe ili planiras da iskompinujes neku prc kombinaciju
e ljubi da li su te UV neonke za racunar bas sijaju UV zracima ili ih samo tako zovu posto lici na UV svetlost!
Ja ne verujem da prodaju UV lampe da se stave u racunar tj za ukras a zna se da su UV zraci stetni za coveka!
Da li sa tim neonkama moze osvetli stampana ploca?
Zavisi, probaj. PA 100 PUTA JE RECENO, DA AKO IH I PRODAJU UV SVJETLO SE NEMOŽE VIDJETI LJUDSKIM OKOM. Ja sam imao plavi vent na kućištu pa isto svjetli novac drugačije ko sa neonkama. A svjetlio je plavo, blještavo plavo...
Svi čipovi rade na bijeli dim, dok taj dim izađe iz njih, ... oni više ne rade.