Pozdrav svima.
Pokusavam da popravim kasetofon koji je star 19 godina. Jucer sam uspio da ga upalim tako sto sam zalijepio konektor selotejpom zato sto su se one dvije male pins odvojile. Posto nemam lemilicu i nemam iskustva sa lemljenjem probao sam sa selotejpom i uredjaj se upali svaki put jer sam napravio kontakt sa onim pinovima ali to ne drzi dovoljno čvrsto, bio sam spojio konektor koji sluzi da se uredjaj upali ali naginje se i ne stoji ravno na ploči. Ja mislim da je to razlog zasto nema zvuka na zvucnicima ali opet nisam siguran. Samo se čuje tihi šum iz zvucnika ali vrlo tiho.
Kasetofon nema zvuka
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Kasetofon nema zvuka
Upravu ste, sad mi je puko film sa ovim radionom ovo staro 19 godina, sve sam rastavio i stavio u kutiju nek ga nose cigani. Kad mi je puko pin od pcb konektora i bez toga pina nece se nikad vise upaliti planirao sam uzeti lemilicu ali necu jer imam drugi radion sony jedan mali koji moze i cd i usb i radio stanice i puno je jak bole usi kad se pojaca do kraja. Ovaj tevion nek ide u garazu i dacu ga ciganima nemam od ovog nista
- Attachments
-
- IMG_20240727_164004.jpg (14.88 KiB) Viewed 2284 times
covjece sto uradi... hahaha
posalji meni da se popravi
posalji meni da se popravi
sta bi sad nema od tog nista poslo bi ja tebi njega ali kad nema brate prije 4 mjeseca doso zuti kombi ovi sto kupe ove starine i te neispravne uredjaje i odnijeli sta bi. Ali nema veze ima na jednoj njemackoj stranici oba takva za 30 i nes eura pa cu ja probati medjunarodni transport ako niko ne htjedne poslati onda ne znam sam sta cu
da sam ranije usao i vidio poruku poslo bi ti ja i platio koliko treba da mi fixas to al nema sad to je katastrofa od tog radiona sta sam ja radio. Ja sam ti iscupo i antenu i onaj mehanizam za kasetu i zvucnike iscupo udubio onu mrezu od zvucnika razbio plastiku, nema sanse to vise popraviti i jos plus pukao onaj pin od pcb konektora
ali brate ovo je ispalo toliko bezazleno ja sam samo htjeo onaj cd plejer napraviti i na kraju moro pcb konektor crknut.
i jos plus imam dobrih kaseta gdje ima dobre muzike imam ovaj jedan neki united mali radio kasetofon ali brate obe tipke za premotavanje ne radi i jos plus ona tipka play radi do pola i onda odjednom stane.
ne doalzim cesto na forum.. hvala na porukama