Prije tri godine je došlo do kvara pomenute mašine u naslovu, prvo se nakon završenog pranja na displeju počelo ispisivati door, a ubrzo se nije moglo uošte pranje ni pokrenuti jer je počelo ispisivati door odmah nakon uključivanja mašine i nije bilo moguće bilo šta podesiti. Majstor reče da je bravica, i nakon što je zamjenio bravicu, ubačena potpuno nova nekorištena bravica, problem nije bio riješen, da bi onda rekao da je elektronika u pitanju. Nakon što je izvađena elektronika, primjetio sam da se na nekim dijelovima istopila.
Tek sad nakon tri godine sam uspio pronaći odgovarajuću polovnu elektroniku, juče zamjenio, oprala jednu turu veša i nakon što je završila opet door greška. Danas čim je uključim odmah nakon par sekundi izbaci door grešku i nije moguće ništa podesiti niti započeti pranje, dakle situacija opet ista kao i prije tri godine. Ima li neko ideju šta može biti, očigledno je nešto oko vrata, ali ne znam šta je u pitanju?
Ova poruka konstanto blinka
Samsung WF-B1256GW vrata
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Samsung WF-B1256GW vrata
zasto nisi kupio drugu masinu sala.
zasto ne popravis plocu?
gdje ti je ta stara ploca. posalji je da je pogledam, vjerojatno se moze popraviti .
LP
zasto ne popravis plocu?
gdje ti je ta stara ploca. posalji je da je pogledam, vjerojatno se moze popraviti .
LP
Stara elektronika se baš bila prilično istopila, dugo je bila kod jednog majstora, međutim nije ju popravio, kad sam je ponovo preuzeo, njeno kućište je bilo na nekim mjestima polomljeno, i otac je neki dan bacio u smeće...
Uglavnom jedna stvar koju sam skontao kasnije, nakon što sam postavio pitanje, je to da kada uključim mašinu, čuje se zvuk zaključavanja bravice, međutim vrata se opet mogu otvoriti, ne zaključavaju se, pa sad počinjem pretpostavljati da nešto nije u redu sa bravicom, nju je jedan drugi majstor postavio, možda bi najbolje bilo da pogledam bravicu, da vidim da li možda nije spojeno nešto kako treba ili ne funkcioniše ta njena mehanika kako treba.
Staru bravicu sam sačuvao pa ću i sa njom pokušati.
Uglavnom jedna stvar koju sam skontao kasnije, nakon što sam postavio pitanje, je to da kada uključim mašinu, čuje se zvuk zaključavanja bravice, međutim vrata se opet mogu otvoriti, ne zaključavaju se, pa sad počinjem pretpostavljati da nešto nije u redu sa bravicom, nju je jedan drugi majstor postavio, možda bi najbolje bilo da pogledam bravicu, da vidim da li možda nije spojeno nešto kako treba ili ne funkcioniše ta njena mehanika kako treba.
Staru bravicu sam sačuvao pa ću i sa njom pokušati.
Mozda nesto nije u redu sa samim vratima, pa nece da se zakljucaju...
na zalost svi majstori nisu isti... kao ni doktori stomatolozi itd itd
Upravo tako, neki dan je bio još jedan majstor i on mi reče da uzmem drugu bravicu, a ova je nova, oprala samo jednu mašinu...
Javiću, ako dođe do neke promjene ili rješenja.
Hvala svima na odgovorima.