dali je moguce
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
dali je moguce
znaci da ili com ili printer port
znacui na printer port ustekam neki primopredajnik a printerport primopredajnik 2 na neki uredaj
znacui na printer port ustekam neki primopredajnik a printerport primopredajnik 2 na neki uredaj
JA NE PIJEM DOK VOZIM,JA STANEM I ONDA POPIJEM
-------------------------------------------------------
gledaj ja mislim raditi ono sto ekipa koja se bavi robotikom spoji na ltp i ima 10 do 12 kanala za upravljanje preko pc-a
e sada bi ja htio to napraviti bezicno znaci na pc umjesto direktno da spojim taj kontroler ja bi spojio nekakav primopredasjnik koj bi primopredajniku 2 slao i primao inf. od njega a taj primo.pred. 2 bi bio spojen na kontroler
jel sada jasno
i ja inace spavam od 6 ujutro do 15 popodne
e sada bi ja htio to napraviti bezicno znaci na pc umjesto direktno da spojim taj kontroler ja bi spojio nekakav primopredasjnik koj bi primopredajniku 2 slao i primao inf. od njega a taj primo.pred. 2 bi bio spojen na kontroler
jel sada jasno
JA NE PIJEM DOK VOZIM,JA STANEM I ONDA POPIJEM
Uvjek lude idejesandrox wrote:gledaj ja mislim raditi ono sto ekipa koja se bavi robotikom spoji na ltp i ima 10 do 12 kanala za upravljanje preko pc-a
jel sada jasno
A cini mi se da ti je to malo previse radit 2 primopredajnika Mislin 2 raditi a mozes napraviti samo jedan Uz to ti bi jos 10-12 kanala...
...dok citash ovaj tekst,tvoje karlovacko je sve toplije i toplije...
Paket radio, nista posebno skoro vise i zastarilo. Moras imati modem i stanicu za konunikaciju, obicni uredjaji radi uskih kanala rada ne mogu ostaviti neke velike brzine tako a ti se vrti oko 9,600 brzina prenosa podataka, linkovi su malo brzi jer su i stanice specijalne sa vecim propusnim opsegom i tako da tu imas vece brzine (19,200). Paket je bio popularan negdije '90-tih kada je to moglo da se nesto i pravi, a i do dan danas sve je to na istom nivou (doduse ovdije kod nas). Dosta se radi s zastarijelom opremom jer polahko gubi smisao pored bezicnih kartica za racunare. Sve ovo ostaje na amaterskom nivou jer ovo mozes s veoma slabom kofiguraciom da radis neki 486 (ako to jos postoji) moze dobro da odradi poso oko paketa. A zove se paket jer mu se komunikacija svodi na paketno slanje podataka, niz podataka ode i onda racunar ceka potvrdu prijema, i tako u nedogled ako ima sta vece za poslati i na vece razdaljine.