Je li moguce da analogni signal iz BiH smeta 5G signalu u Hrvatskoj? Ja kontam da smeta u granicnim dijelovima, cca kilometar dubine u Hrvatsku uz duz granice sa BiH, ali da smeta citavoj Hrvatskoj analogni signal kojeg cesto nema ni u BiH na nekim mjestima, po selima, to mi nije jasno.
Onda bi mogli oni iz citave Hrvatske na TV-u da hvataju sve Bosanske kanale a to nije moguce.
Analogni tv signali i 5G mreza, konflikt?
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Analogni tv signali i 5G mreza, konflikt?
Ja neznam dali smeta.
Međutim te BiH analogne trebalo je davno ukinuti, jedini smo u okruženju a analognim TV signalom.
Oni koji se do sada nisu digitalizovali neka propadnu.
Međutim te BiH analogne trebalo je davno ukinuti, jedini smo u okruženju a analognim TV signalom.
Oni koji se do sada nisu digitalizovali neka propadnu.
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
Meni to zvuci poprilicno nevjerovatnohand19 wrote:Je li moguce da analogni signal iz BiH smeta 5G signalu u Hrvatskoj? Ja kontam da smeta u granicnim dijelovima, cca kilometar dubine u Hrvatsku uz duz granice sa BiH, ali da smeta citavoj Hrvatskoj analogni signal kojeg cesto nema ni u BiH na nekim mjestima, po selima, to mi nije jasno.
Onda bi mogli oni iz citave Hrvatske na TV-u da hvataju sve Bosanske kanale a to nije moguce.
Zato sam i dosao ovde na ovaj forum da pitam jer ja se ne razumijem nista posebno u ovo jer i meni je nelogicno kad povezes ove 2 stvari da signal ne baca daleko, a i nema ga u nekim selima ni po Bosni. Onda lupetaju daj je to razlogtrax wrote:Meni to zvuci poprilicno nevjerovatnohand19 wrote:Je li moguce da analogni signal iz BiH smeta 5G signalu u Hrvatskoj? Ja kontam da smeta u granicnim dijelovima, cca kilometar dubine u Hrvatsku uz duz granice sa BiH, ali da smeta citavoj Hrvatskoj analogni signal kojeg cesto nema ni u BiH na nekim mjestima, po selima, to mi nije jasno.
Moguce je da smeta,jer su tv odasiljaci svi na vrhovma planina,upravo zbog dometa.To sto nema signala po svim selima je zbog konfiguracije terena....Bosna je brdovita
Nece smetati cijeloj Hr,ali pogledaj Posavinu,Slavoniju ... i cijeli taj ravnicarski dio sjeverne Hr je na dometu nekog odasiljaca iz BiH,pa cak i Zg s okolicom.Pogotovo sto su te frekvencije sada dodjeljenje za 5G i ako imas nesto na toj frekvenciji ,eto sranja
I kako Whithead rece.....krajnje je vrijeme da se to ugasi
Nece smetati cijeloj Hr,ali pogledaj Posavinu,Slavoniju ... i cijeli taj ravnicarski dio sjeverne Hr je na dometu nekog odasiljaca iz BiH,pa cak i Zg s okolicom.Pogotovo sto su te frekvencije sada dodjeljenje za 5G i ako imas nesto na toj frekvenciji ,eto sranja
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
A zasto bi onda gasili citavoj BiH, ne bacaju predajnici recimo dole iz Tuzle, Zvornika, Vlasenice, Visegrada do Hrvatske pa da smetaju. Napiso sam u prvoj poruci da mozda moze u pogranicnim delovima Hrvatske da smeta isto kao sto postoji Srbijanski digitalni signal za TV i mobilnu mrezu, mozda pola kilometra u Republici Srpskoj i onda iz RS ovi pored Drine u dubini do pola kilometra hvataju Srbijancke digitalne kanale i gledaju besplatno i koriste srbijanske mobilne mreze jer su povoljnije bar sto se tice interneta i dopunjavanja kredita.nano wrote:Moguce je da smeta,jer su tv odasiljaci svi na vrhovma planina,upravo zbog dometa.To sto nema signala po svim selima je zbog konfiguracije terena....Bosna je brdovita
Bi li se ti naljutio da ugase samo tvoj odasiljac analogni?
Dogovoreno je da svi predju na digitali signal i toga bi se drzave trebale drzati,ali sta cemo kad smo sirotinja
Dogovoreno je da svi predju na digitali signal i toga bi se drzave trebale drzati,ali sta cemo kad smo sirotinja
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf