Robotska ruka
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: Robotska ruka
Nemamo prijatelj i ja toliko iskustva u elektronici jer ja idem 8.rzred OŠ,a on ide 4 srednje.Shenda wrote:Fora bi bila da i mikrokontroler napravite ti i prijatelj doma...
Pozdrav
ooohho CNC --> tu smo si negdje sa godištem
Aj da nisam jedni koji radi nešto takvo sa tak malo godina
Bit će nesto od nas... hehe
Opa,znači ima i mojeg godišta na ovom forumu.tesla2 wrote:ooohho CNC --> tu smo si negdje sa godištem
Samo da javim da je CNC skoro gotov,sada dolaze uštimavanja.
Već smo ga bili malo isprobali i motori rade na 1000 okretaja u minuti,što nam omogućava 1250mm/min,a to je dosta dobra brzina za CNC radne površine 300x300x100
Možeš li da mi kažeš kako si to uspeo da uradiš? I je l` ima neko ideju kako da se napravi da robot izgovara neke reči?tesla2 wrote:Glasovne komande...
PS. Saka čast za robota!
evo i jedna od mene, po J-J designu, malo nije dotegnuta ali sve radi super...
http://www.youtube.com/watch?v=c-D6qAXX0aE
Evo sastavljena i prvi hardware test sa C# app, nije ovjde prikazano ali snjimanje pozicija, update pozicija i delete pozicija radi, na combobox index change eventu robotksa ruka ide na zapamcene pozicije u bazi, sve u svemu jos malo i gotovo
http://www.youtube.com/watch?v=sAs8wzFY ... ature=plcp
http://www.youtube.com/watch?v=sAs8wzFY ... ature=plcp
Ove robotske ruke su mi fora za mlađe pa me zanima zna li neko ima li se to di za kupit nekakvi kompleti sa svim komponentama?
Inače, kad smo kod ozbiljnih aplikacija koji brend je po vama najbolji kad je u pitanju robotska ruka?
- ABB
- Yaskawa
- Kuka
- Fanuc
- Mitsubishi
Za ovo ne bi bilo loše i neku anketu napraviti?
Inače, kad smo kod ozbiljnih aplikacija koji brend je po vama najbolji kad je u pitanju robotska ruka?
- ABB
- Yaskawa
- Kuka
- Fanuc
- Mitsubishi
Za ovo ne bi bilo loše i neku anketu napraviti?
Onaj koji je najjeftiniji, a zadovoljava sve postavljene uslove za dati problem.
Pa pitanje je više ako je neko radio s više njih koji se pokazao kao najbolji za radit. Ako ima takvih, naravno.
U autoindustriji svi koriste kuka robote, i kod nas u firmi ima jedan. Mislim da je prilično ok...
Ali ne vidim razliku između nje ili neke druge ruke...
Prije svega ja najviše vidim razliku u cijeni robota Čitam malo i informiram se i najviše se svugdje spominju jedni te isti brendovi, a očito je da i nema neke razlike među njima... Kopiram teskt:tandrkalo wrote:U autoindustriji svi koriste kuka robote, i kod nas u firmi ima jedan. Mislim da je prilično ok...
Bez sumnje, ABB Robotics i Kuka Robotics vrhunski su proizvođači, a mi ih dovodimo vama, u Hrvatsku. Tu su u najmanju ruku jednako dobri YASKAWA i KAWASAKI roboti, stoga je paleta izbora vrlo široka. Tako možete biti sigurni da, iako su roboti u Hrvatskoj, vi imate najkvalitetniju tehnologiju pomoću koje možete proizvoditi kvalitetnije i brže, te proširiti tržite i konkurirati u cijelom svijetu.
Odabir robota, programiranje robota i razvoj upravljačkih aplikacija ovisi o vašim potrebama, odnosno ugrađujete li ga u postojeći ili novi sustav, trebate li robota koji će izvršavati sortiranje na pokretnim trakama, manipuliranje objektima (staklenke, limenke, prehrambeni proizvodi, kutije) ili neku drugu, nešto precizniju i zahtjevniju funkciju.