Imam TV: -Philips 40PFL7007H/12-
Sasija: philips -sqfu1.1ela-
Ploca napajanja: -FSP145-4FS01-
Dioda D501 je u kratkom spoju, ali neko je vec mijenjao i stavio neodgovarajucu pa jos naopako.
Na ovom linku:
http://www.betatrondoo.com/en/product/fsp145-4fs01/
moze se vidjeti originalna, ali ne i procitati vrijednost. Ukoliko neko moze ista da zakljuci sa slike, ili ima shemu bilo bi top!
Identifikacija diode na PSU od TV-a
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Identifikacija diode na PSU od TV-a
Ne napisah, dioda je uz desnu ivicu ploce odmah ispod natpisa HOT.
Ako vec ne nalazis semu TVa. Nadji oznaku IC-a i pogledaj semu za njega. Uglavnom se poklapa sa datasheetom. Isprati gde je dioda i to je to. Znaces koja moze bar otprilike.
Vidi je li ovo slicno napajanje
https://elektrotanya.com/fsp_technology ... ad.html#dl
https://elektrotanya.com/fsp_technology ... ad.html#dl
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
Jeste, slicno je, mnogo hvala obojici!
Vec sam odustao i nosim ga u servis, mada sad vidim koja je dioda i zasto je bilo samo 3 oma na njenim izvodima kad je skinem (mislio sam da je nesto u kratkom spoju, a ustvari je primar trafoa)
Obeshrabrilo me i sto bez nje nisam imao niti jedan napon na izlazima, pa sam odlucio da ga dam u servis.
Jos jednom hvala, javicu sta su tamo napravili
Vec sam odustao i nosim ga u servis, mada sad vidim koja je dioda i zasto je bilo samo 3 oma na njenim izvodima kad je skinem (mislio sam da je nesto u kratkom spoju, a ustvari je primar trafoa)
Obeshrabrilo me i sto bez nje nisam imao niti jedan napon na izlazima, pa sam odlucio da ga dam u servis.
Jos jednom hvala, javicu sta su tamo napravili
Bio u servisu, kaze covjek da je "otisla digitala", te da popravak kosta preko 150 eura.
TV nije ni vidio, ja mu samo rekao da imam takav-i-takav TV koji je mrtav skroz.
TV sam bacio, jer je bilo prekomplikovano da ga nosam dalje ili vracam kuci (zivim u DE a vozio ga u BiH).
TV nije ni vidio, ja mu samo rekao da imam takav-i-takav TV koji je mrtav skroz.
TV sam bacio, jer je bilo prekomplikovano da ga nosam dalje ili vracam kuci (zivim u DE a vozio ga u BiH).
Steta....a mogao si naci i cijelo napajanje za oko 50 eura,koristeno.
Da si javio nekome ovdje,sigurno bi neko iz BL ili okolice dosao po njega.
Da si javio nekome ovdje,sigurno bi neko iz BL ili okolice dosao po njega.
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
Znam, ali to je jedan od onih "bacam sve" momenata...
Tako da sam uz njega bacio i jedan 32" Grundig, isto smart, koji je imao crtice u gornjem lijevom cosku.
Mada, dok sam se popeo do stana i nazad, vec ih je neko odnio, tako da nece na deponiju.
Tako da sam uz njega bacio i jedan 32" Grundig, isto smart, koji je imao crtice u gornjem lijevom cosku.
Mada, dok sam se popeo do stana i nazad, vec ih je neko odnio, tako da nece na deponiju.