prijenosno zvono (za kucu)

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
juka vk
Pravo sam se raspisao :)

prijenosno zvono (za kucu)

Post by juka vk »

ovako treba mi neki sklop koji bi radio tako da kad se pozvoni na kucno zvono on daje zvucni signal, ali je problem sto mora biti prenosiv ako ste me skuzili (vjerojatno bi to bila dva sklopa odasiljac i prijamnik) eta pa mi treba sema ili ako ima slicnih sema

fala
tox master
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by tox master »

nemam konkretnu semu za to ali znam da to ima da se kupi original za nekih par eura.
ima jedan deo gde se nalazi prekidac a drugi dio je "baza" koja zvoni.
cuo sam od ljudi da ima domet od 50-100m zavisno od prepreka izmedju baze i predajnika.
a moglo bi i da se "integrise" sa obicnim zvonom pa da nemoras stavljat dva prekidaca za zvono.

pozdrav
juka vk

Post by juka vk »

ustvari bi ja to koristio na interfonu pa neznam jel bi bilo dobro napraviti radio prijamnik i predajnik ili nesto drugo
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Evo prilike da prakticno upotrijebis Traxov "GSM Call Alarm Modul". Na njegov sensor - ulaz preko releja spojis zvono i gdje god da jesi - znati ces da ti netko zvoni na vrata - pod uvjetom da imas mobitel i da ga nosis sa sobom.
juka vk

Post by juka vk »

pa jednostavnije mi je napraviti onda radio prijamnik i predajnik ali jel ima nesto bolje
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Kod kineza za 5-8 maraka provjereno!
tox master
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by tox master »

juka vk wrote:pa jednostavnije mi je napraviti onda radio prijamnik i predajnik ali jel ima nesto bolje
najbolje onda da uzmes par tokaca na 446mhz i imas to sto hoces sa minimalnim prepravkama a imas i mnogo veci domet. :D
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Kao i svaki drugi problem, tako i ovaj tvoj ima nekoliko rjesenja. Moras tocno odrediti sto ti treba i onda od ponudjenih odabrati ono koje ti najvise odgovara. Ako radis poseban odasiljac i prijamnik, onda taj prijamnik moras stalno nositi sa sobom kad zelis cuti da ti netko zvoni na vrata. Domet takvog odasiljaca je ogranicen. Itd. Traxov GSM Call Alarm Modul je vjerojatno najskuplje i najslozenije rjesenje (ne vjerujem da je puno skuplje od par walkie-talkie-ja), ali ima mogucnosti koje niti jedno drugo nema. Na primjer, prakticnije je od svih drugih, jer obicno svatko nosi mobitel sa sobom stalno. Mozes si uprogramirati naziv broja koji te odmah asocira na zvono na ulaznim vratima. Mozes biti bilo gdje u Hrvatskoj i znati da ti netko zvoni na vrata ...
tox master
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by tox master »

a sta mislis naidje neka horda djece i navale se na zvono! :twisted:

to jeste najbolje rjesenje ali isto tako i glupo. :roll: :D
stavljati gsm kontroler na najobicnije zvono je totalno nepotrebno i neisplati se nikako.
jeste da znas da ti neko zvoni bilo gdje da si ali sta imas od toga kad vec nisi kod kuce!? :roll: meni to nema logike nikako. :shock:
a tu je naravno i pitanje isplativosti,svaki put kad neko pozvoni jedna poruka ide pa ti racunaj koliko ce danas ljudi da ti pozvoni! (jedino da svakom gostu naplacuje za zvonjenje :D ).

da me neko ne shvati pogresno,taj sklop ima jako dobru svrhu samo to po meni nije u ovom slucaju.to bi bilo kao da se u ficu ugradjuje nitro,kozna sjedista...ali ima ljudi koji i to opet rade.
ja sam razmisljao da to pravim posto povremeno imam ljudi koji tesko placaju pa bi sa ovom spravicom mogao da im iskljucim uredjaj dok ne plate. :twisted:

pozdrav
juka vk

Post by juka vk »

pa ovo je smijesno

treba mi zvono u kuhinji a nebi si provodio kablove po kuci, a domet mi je 5m maks tako da mi netraba nista prego mobitela itd.
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Kao prvo, niste procitali opis Traxovog GSM Call Alarm Modula - to nije GSM Controller !!!!!! Ovaj ne trosi nista !
Kao drugo - nije navedena tocna upotreba tog "daljinskog zvona" i prema tome decki - nemate temelja za kritike !
Ovdje dajemo moguca rjesenja za navedene probleme i onaj tko ga ima - bira rjesenje ako mu odgovara.
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Zar nije jednostavnije postaviti glasnije zvono, ako je udaljenost 5m, nego se gnjaviti sa nekakvim dodatnim sklopovima ????
juka vk

Post by juka vk »

Smjesko wrote:Zar nije jednostavnije postaviti glasnije zvono, ako je udaljenost 5m, nego se gnjaviti sa nekakvim dodatnim sklopovima ????
ti isto nsi citao t o je interfon
tox master
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by tox master »

ovde izgleda niko nikog ne razumije! :roll: :D
ali bitna je dobra namjera zar ne!? :wink:

pozdrav
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Zar interfon nema zvono ???
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Naziv teme: prijenosno zvono

juka vk:

"ovako treba mi neki sklop koji bi radio tako da kad se pozvoni na kucno zvono on daje zvucni signal, ali je problem sto mora biti prenosiv ako ste me skuzili (vjerojatno bi to bila dva sklopa odasiljac i prijamnik) eta pa mi treba sema ili ako ima slicnih sema

fala

Ako ja znam citati latinicu, ovdje nigdje se ne spominje interfon ! Odasiljac i prijamnik mogu sluziti za prijenos samo zvucnog signala zvona, ili zvona i glasa - a u zadnjem slucaju bi to bila ekstenzija za interfon. Dakle, kad ti netko pozvoni, da cujes zvono i da se mozes javiti sa nekog udaljenog mjesta. Juka vk, jesi li na ovo mislio ?
igman
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Post by igman »

Ja imam to zvono u stanu, doduse kupljeno- 10 km.
Jedino sam morao ugraditi 5 voltni relej na predajniku da bih mogao koristiti stari prekidac. Taj relej je spojen na trafo starog zvona.
Koristim ga vec vise od pola godine i zadovoljan sam. Domet je po citavom stanu bez problema. Jedina mana su baterije na prijemnom djelu koje u ovisnosti o kvaliteti traju mjesec do dva. Baterija na predajnom dijelu traje par godina jer je aktivna samo prilikom pritiska na prekidac, dok je na prijemnom uvijek u pogonu.
Staro zvono sam iskljucio :D
Post Reply