LM741

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
Flash
Penjem se :)
Penjem se :)

LM741

Post by Flash »

Poz! Nabavio sam LM741C, za razliku od ostalih LM741, ovaj se ne nalazi u standardnom DIl-8 kučištu nego u onom valjkastom (kao BC107...), zanima me koja je razlika i jesu li njegove performanse bolje od ovog u DIL kućištu??

http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... 41C_PS.JPG
Đoni je za mene MRTAV ČOVJEK!!! R.I.H.
tox master
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by tox master »

pa ne bi trebalo da ima razlike...
ja sam koristio lm 741 u svim kucistima i nisam primijetio nikakvu razliku u radu.
a to kolo nije neko komplikovano pa da moze bolje ili losije da radi,obican operacioni pojacivac.

rusko je sigurno bolje to jest moze vise da se pati sa izlaznom strujom,ipak rusi su rusi! :D

ps:bc107 je u kucistu to-18 a lm741 je u kucistu to-39
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Razlika u kucistima je samo u broju pinova! Bar sam ja jedino to primjetio :) Ovaj u metalnom kucistu je prakticniji , meni ga je lakse lemiti , ali je oko 5 puta skuplji :D To C znaci da ima malo vece pojacanje od obicnog 741 , kao kod tranzistora!
tox master
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by tox master »

raspored pinova je normalno drugaciji kad su kusista skroz razlicita.
a meni naprimer vise odgovara dil8 kuciste zato sto sam stavljao podnozja a ovaj metalni ic bi malo teze ubudzio u podnozje nego originalno.
sve je stvar ukusa i potrebe.
a oznaka c mislim da neznaci vece pojacanje nego je oznaka kucista i 741 u metalnom kucistu ima vecu maksimalnu radnu temperaturu.

pozdrav
Post Reply