Ne znam zasto, ali opet u pogresnom pravcu ides...
Redosled otvaranja zatvaranja itd mozes resiti i mehanickim programatorom.
Prvo resi to sa cime zelis upravljati, pa onda pravi upravljanje.
Resi pozicioniranje, doziranje, senzore itd.
I to na nacin koji je vec recen, da se rucno upravlja sa time. Posle sve to stavis na papir, i onda lagano odaberes cime ces raditi i sredis to.
Elektronika za upravljanje nije komplikovana. Moze i arduino u krajnjem slucaju.
Samo onda treba resiti na hardverski nacin da oba ventila ne mogu biti istovremeno otvorena, ako se odlucis za tu varijantu...
Punilica za jogurt sa arduinom
Moderators: pedja089, stojke369, trax, InTheStillOfTheNight
-
- Pocetnik na forumu
-
- Pocetnik na forumu
Re: Punilica za jogurt sa arduinom
Ja sam to bio tako osmislio ali poslusa cu vas prvo cu odraditi da ave ide rucno pa onda ubacivati stavke do tada cu savladati i arduino. Hvala
A šta je s količinom tečnosti koja se nalazi u cijevi ispod gornjeg ventila; nakon što sonda kaže : dosta je ??
Pedja; dobro si postavio pitanje; zrak je bio u gornjoj litrenoj posudi; nekakov cjevčicom je to rješavano; a sad kako; daleko to od mene; to su sami riješili u toku eksperimentiranja
Pedja; dobro si postavio pitanje; zrak je bio u gornjoj litrenoj posudi; nekakov cjevčicom je to rješavano; a sad kako; daleko to od mene; to su sami riješili u toku eksperimentiranja
Cisto predlog, pa kako oces.
Mali rezervoar moze da bude od litra, pa da ima 2 senzora, jedan na nivou od pola litre, drugi na nivou litre.
Tako ces imati precizno i ponovljivo punjenje.
Samo se potrudi da to sve moze relativno lako da se skine i opere.
Sta da ti kazem sem srecno, i ne bi bilo lose da postavis koju sliku kad budes radio.
Mali rezervoar moze da bude od litra, pa da ima 2 senzora, jedan na nivou od pola litre, drugi na nivou litre.
Tako ces imati precizno i ponovljivo punjenje.
Samo se potrudi da to sve moze relativno lako da se skine i opere.
Sta da ti kazem sem srecno, i ne bi bilo lose da postavis koju sliku kad budes radio.