pozdrav ekipa !
Dakle,imao sam u autu spojeno pojacalo 450w i subwoofer od 400w sve radilo ispravno i udaralo,prodao oboje i sad sam uzeo pojacalo od 600w sony xplod xm-zr604 , pojacalo ima struje,sve zice ispravno spojene no kad ubacim sub na pojacalo on ne radi,struje i dalje ima u pojacalu no nema nikakvog signala do zvucnika,u subu nije problem jer je jucer dosao od majstora a isprobao sam i od kolege sub koji kod njega radi a na ovo pojacalo ne..
neki info o problemu,nesto
problem sa autopojacalom
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: problem sa autopojacalom
Pojacalo novo?Koje ulaze koristis cinh ili high power?
Potenciometri za nivo pojacani?Remote napon prisutan?
Pogresni ulazi ,izlazi front-rear?
Ako sve stima onda je nesto u pojacalu.
Potenciometri za nivo pojacani?Remote napon prisutan?
Pogresni ulazi ,izlazi front-rear?
Ako sve stima onda je nesto u pojacalu.
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
https://imgur.com/a/DxPpE99
spojeno kao sto je prikazano na slici,nemam na radiu izlaz za cinceve pa sam iz zadnja 2 zvucnika izvukao signale zvuka i preko pretvaraca dobio izlaze za cinceve,sto mi je radilo na svim pojacalima dosad pa ne vidim zbog cega nebi i na ovom.
spojeno kao sto je prikazano na slici,nemam na radiu izlaz za cinceve pa sam iz zadnja 2 zvucnika izvukao signale zvuka i preko pretvaraca dobio izlaze za cinceve,sto mi je radilo na svim pojacalima dosad pa ne vidim zbog cega nebi i na ovom.
Vjerujem ti da je radilo prije,ali cinjenica je da sad ne radi i da treba utvrditi zasto.Zato bi trebalo provjeriti da li na remote kontaktu imas 12v,da li signal stvarno dolazi na ulaze i ako je to u redu onda imas neispravno pojacalo(ma kako malo vjerovatno to zvucalo-zato sam pitao je li pojacalo novo ili rabljeno)
vjerujem da na remoteu imam 12v posto mi pali pojacalo no budem provjerio to,zanima me kak da saznam dal imam signal na izlazima/ulazima ?
To je malo teze...ali mozes probati pojacalo tako sto ces gurnuti pazljivo sarafciger ili komad zice u cinch ulaz u rupicu i dodirnuti prstom samo taj "zivi" kraj,moras cuti brujanje u zvucniku.Pazi da nije do kraja pojacan jer ce biti preglasno,
Probaj spojiti zvucnik samo na jedan po jedan kanal,pa vidi rade li.
Probaj spojiti zvucnik samo na jedan po jedan kanal,pa vidi rade li.