Pozdrav!
Ovako, imam jedan BEKO TV (ne znam tacno serijski broj) sa ravnim ekranom. Problem je u tome sto kada se TV ukljuci, radi normalno nekoliko minuta, zatim ekran pobijeli (ton ostane). Nakon nekoliko sekundi ili cak minut, slika se vrati, pa opet pobijeli, i tako stalno...
Ja imam osjecaj da je otisao neki kondenzator, iako na oko mi svi djeluju dobro.
Zna li neko makar priblizno u cemu bi mogao biti kvar i moze li se to popraviti ili da bacam tu grdosiju u smece?
Hvala unaprijed!
BEKO TV
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: BEKO TV
Moze biti i ekran.
Pobijeli kako .....snijeg kao da nema programa,sivi raster sa bijelim povratnim linijama ili potpuno bijeli raster?
Provjeri sve na plocic na ekranu kao i same kontakte plocice i grla ekrana.
Mozda je negdje hladan spoj,kuckaj po ploci da vidis hoce li se pojavit.
Kondenzatori rijetko tako manifestiraju gresku.Ovo je znak da se nesto grije i gubi kontakt.
Pobijeli kako .....snijeg kao da nema programa,sivi raster sa bijelim povratnim linijama ili potpuno bijeli raster?
Provjeri sve na plocic na ekranu kao i same kontakte plocice i grla ekrana.
Mozda je negdje hladan spoj,kuckaj po ploci da vidis hoce li se pojavit.
Kondenzatori rijetko tako manifestiraju gresku.Ovo je znak da se nesto grije i gubi kontakt.
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
Hvala na odgovoru!
Prvo slika pocne da "blijedi" i za nekoliko trenutaka sasvim pobijeli, ekran bude potpuno bijele boje, tako da se slika uopste ne vidi.
Moguce da je grijanje, jer sam primjetio da kada zimi stavim tv u hladniju prostoriju, treba mu vise vremena da se pojavi ta bijela boja. Tokom ljeta, ili zimi u toploj prostoriji, veoma brzo pobijeli.
Meni je na oko sve izgledalo ok na plocici. Bilo je dosta prasine, to sam ocistio, ali nije bilo poboljsanja. Moracu ipak da potrazim nekoga sa vise iskustva u tv tehnici da malo detaljnije to pogleda.
Prvo slika pocne da "blijedi" i za nekoliko trenutaka sasvim pobijeli, ekran bude potpuno bijele boje, tako da se slika uopste ne vidi.
Moguce da je grijanje, jer sam primjetio da kada zimi stavim tv u hladniju prostoriju, treba mu vise vremena da se pojavi ta bijela boja. Tokom ljeta, ili zimi u toploj prostoriji, veoma brzo pobijeli.
Meni je na oko sve izgledalo ok na plocici. Bilo je dosta prasine, to sam ocistio, ali nije bilo poboljsanja. Moracu ipak da potrazim nekoga sa vise iskustva u tv tehnici da malo detaljnije to pogleda.
Imam sličan problem kolega, da li si možda rješio kvar?
^ definitivno se pregreva... nisam siguran da to može da se reši hladnijom prostorijom
Imaš neki prijedlog, savjet, rješenje?isokolov wrote:^ definitivno se pregreva... nisam siguran da to može da se reši hladnijom prostorijom
Rijesio sam problem - kupio novi LED TV
Zvao sam jednog TV majstora, nije ni on siguran sta je. Tada nije imao vremena da pogleda, tako da mi je to i dalje ostalo nerijeseno.
Zvao sam jednog TV majstora, nije ni on siguran sta je. Tada nije imao vremena da pogleda, tako da mi je to i dalje ostalo nerijeseno.