Zonton vhf 999 fali sema ,otpala komponenta od pada ...
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Zonton vhf 999 fali sema ,otpala komponenta od pada ...
Imam jedan zonton 999 otvorio sam ga i vidim da fali jedan dio sa ploce ostalo izgleda da je u redu ....prema nozicama sam zakljucio da se radi o Mosfetu nekom koji je odma na ulazu iz baterije kako sad vidim, nisam skroz otvarao i gledao ,dvoslojna je ploca ...slikacu pa cu stavit ako neko zna o kojoj se komponenti radi ,molim za pomoc ........slike stavljam kasnije
STRUJA JE JEDINA ZENA KOJU NE SMIJES DIRAT ,A KAD JE GOLA UBIJA
CPU - Cirkaj Pivo Uvjek;HDD - Hajde Domacu Donesi;HTTP - Hocu Tamno Toceno Pivo;TCP/IP - tri crna piva / i pelinkovac
CPU - Cirkaj Pivo Uvjek;HDD - Hajde Domacu Donesi;HTTP - Hocu Tamno Toceno Pivo;TCP/IP - tri crna piva / i pelinkovac
Re: Zonton vhf 999 fali sema ,otpala komponenta od pada ...
Re: Zonton vhf 999 fali sema ,otpala komponenta od pada ...
Da ozivim malo temu oko ove popravke ,uvati se radit kad se ima vremena ......nakon dva sata traganja po ploci i testa dosao sam do rjesenja izgleda .....
na ploci je otpao SOT23-5 regulator koji napaja kolo AP88P368 gledajuci u odlemljeno mjesto skicirao sam semu premostio sam +koji dolazi direkt sa baterije na Vin od doticne komponente i polako podizao napon na ulazu na nekih 5.1 v VHF stanica je proradila .....
pretpostavljam da kolo AP88 p386 radi na tih 5v ..jos nemam datasheet od njega pa bi molio ako ko ima da mi postuje ...idem u narucivanje regulatora od 5v da vidim ocu li sta dobit ugradnjom istog ....
mislim da je to rjeseno.....
na ploci je otpao SOT23-5 regulator koji napaja kolo AP88P368 gledajuci u odlemljeno mjesto skicirao sam semu premostio sam +koji dolazi direkt sa baterije na Vin od doticne komponente i polako podizao napon na ulazu na nekih 5.1 v VHF stanica je proradila .....
pretpostavljam da kolo AP88 p386 radi na tih 5v ..jos nemam datasheet od njega pa bi molio ako ko ima da mi postuje ...idem u narucivanje regulatora od 5v da vidim ocu li sta dobit ugradnjom istog ....
mislim da je to rjeseno.....