zamjena kondezatora
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
zamjena kondezatora
Pozdrav, jedno mozda i poglupo pitanje treba da zamjenim kondezator u monitoru od 450v i 100uF, pa me zanima hocel bit kakvi problema ako stavim s manjim naponom tj. od 400V i 100uF
Re: zamjena kondezatora
Zavisi gdje je, ako je u mreži onda može.
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
Ako ima PFC (Power factor correction)u napajanju,a vjerovatno ima ,bolje nemoj stavljati od 400v jer
napon na njemu bude oko 400v uz PFC.Zato je i stavljen od 450 V
napon na njemu bude oko 400v uz PFC.Zato je i stavljen od 450 V
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
budem postavio sliku ploce...najgore je sto sam preko druga isao da kupim bas taj kondezator i ovaj mu dadne ovaj i kaze taj najproblizni, pa ne znma druze ko te zaposli tu ako tako odredjujes....
nije pradavač ništa kriv čovjek je rekao da je taj najbliži. Jer se danas kondezatori prave 400V pa je sljedeći 630V
Logično da je 450 bliže 400,nego 630.
Treba vidjet dali u kućištu i na pločici ima mjesta pa da se stavi taj od 630V i mirna Bosna
Logično da je 450 bliže 400,nego 630.
Treba vidjet dali u kućištu i na pločici ima mjesta pa da se stavi taj od 630V i mirna Bosna
Grijesis Black,ja jos nisam vidio elektrolit 100uF 630 v,vjerovatno ih ima,ali su preveliki,
Sva napajanja u novijim tv-ima imaju PFC kontrolu i elektroliti poslije gretza i pfc kontrole su 450 voltni jer kad je napajanje u stby-u napon na ovom elektrolitu je blizu 400v
Sva napajanja u novijim tv-ima imaju PFC kontrolu i elektroliti poslije gretza i pfc kontrole su 450 voltni jer kad je napajanje u stby-u napon na ovom elektrolitu je blizu 400v
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
opa moja greška nisam vidio da se radi o 100uF