okretni podijum za maketu auta
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
okretni podijum za maketu auta
Pozz
pošto imam manju kolekciju autica .... želio bih napraviti okretni podijum na kojem bi stajao jedan od modela . ima li tko ideju kako to napraviti ?
hvala svima unapred ...
pošto imam manju kolekciju autica .... želio bih napraviti okretni podijum na kojem bi stajao jedan od modela . ima li tko ideju kako to napraviti ?
hvala svima unapred ...
Re: okretni podijum za maketu auta
Poz
Ovako na na prvu loptu...
Rashodovana mikrotalasna- postolje za posudu; ili motoric sa reduktorom iz el. sporeta?! ))
Ovako na na prvu loptu...
Rashodovana mikrotalasna- postolje za posudu; ili motoric sa reduktorom iz el. sporeta?! ))
sorry , ali to je ogroman tanjir . ne može stati u vitrinu . mislio sam upotrebiti delove od rashodovanog HDD....
@miksat je dao dobar prijedlog, motor od mikrovalne a ne tanjir ili motor od rostilj rerne imaju mali broj
obrtaja. HDD 7000 7200 ili 10000 rpm.-
pOz
obrtaja. HDD 7000 7200 ili 10000 rpm.-
pOz
A rashodovani kasetofon? I optički disk kao postolje.
Lijenost je iz raja izašla.
idi i kupi jedno pokretno postolje za mobilni telefon.To ti je sasvim dovoljno i malo....
a gdje toga ima ? nisam to vidio u slobodnoj prodaji .....
sorry zez , ali meni prikazuje samo gomilu držača za mobilni u autu
pod delovima od HDD , prvenstveno sam mislio na sam disk , dimenzije mi odgovaraju .... a motor ... ta nešto se vec mora naci od one gomile motorica što se vuku po fiokama .....Emigrant wrote:sorry , ali to je ogroman tanjir . ne može stati u vitrinu . mislio sam upotrebiti delove od rashodovanog HDD....
Pa da, pokazuje ti pokretno postolje za mobitel, a tebi je tu višak ono p. Ili sam ja nešto krivo shvatio.Emigrant wrote:sorry zez , ali meni prikazuje samo gomilu držača za mobilni u autu
Dok mozak proradi, isteče vrujeme za edit. Dakle, prijedloge za motor si dobio, samo bih još tu dodao i motor za mehanički programator perilice rublja (oko 6 okretaja u minuti). Mislim da ti je najbolje i najjednostavnije rješenje motor iz mikrovalke. Imaš odmah i nosač diska, ne treba ti nikakav dodatni sklop i brzina rotacije je mala. Za kućište ti može poslužiti plastična saksija za cvijeće. Odrežeš višak, oblijepiš samoljepljivom folijom srebrne boje (ili cvjetni uzorak? ), zalijepiš motor na dno i eto ti postolja poput onog na automobilskim sajmovima. Ovo ti je osnova, a dalje te samo mašta može ograničiti. Samo, imaj na umu da disk s vremenom potamni. Nemam pojma zašto, al' znam jer sam rastavio jedan.
izvinjavam se zbog nedoizrecenosti.guzva pa mioslio sam da sam kopirao link....
evo na ovo sam mislio
http://www.ebay.com/bhp/rotating-stand
evo na ovo sam mislio
http://www.ebay.com/bhp/rotating-stand
Sorry za OFF, al' pod hitno od Traxa, za nas starije, tražit' produljenje vremena za "edit"Zez wrote:Dok mozak proradi, isteče vrujeme za edit..
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
mislim da cu uzeti ovo :
- http://www.ebay.com/itm/New-Solar-Showc ... A0X2nlWI_g
u potpunosti mi odgovara a s obzirom na cijenu , ne isplati se ništa " kemijati " .....
veliko hvala svima na pomoci .
- http://www.ebay.com/itm/New-Solar-Showc ... A0X2nlWI_g
u potpunosti mi odgovara a s obzirom na cijenu , ne isplati se ništa " kemijati " .....
veliko hvala svima na pomoci .
...eš više i maštovitost i samogradnju. Odlazim na pusti otok u osami zaliječiti rane.
P.S. Srebrnokosi, slažem se.
P.S. Srebrnokosi, slažem se.
na golom otoku sam bio naposljetku 1988 ..... ima li tamo još živih ?
danas me iznenadila poštarka .... donela mi postolje .... vidjet cu kako funkcionira ... na oko je lijepo ....
ništa posebno . nema snage okretati kada je maketa na njemu . mali tanjir ... i nema ležište za bateriju ... sutra , a možda i nocas stavljam fotkice , što je unutra ....