Samo bih dodao: uz AVRASP programator, preporučam svima da si skinu i besplatni Extreme Burner, kako je i LordZi naveo u popisu; to je "stand-alone" programčić, znači ne treba vam ni Bascom ni Winavr ni ništa, možete programirat samo flash, samo eprom, ili samo promjenit/programirat fuseove -ili sve odjednom - kako vam paše! Onaj "programator" za AVRASP koji je "ugrađen" u BASCOM zna bit problematičan: evo recimo kolegi Bobu4 radi OK, meni neće pravilno programirat HEX generiran iz samog Bascoma kao ni vanjski hex -
samo BIN !? Vjerojatno sam ja nešta krivo naštimao (programiranje prođe u redu, ali verifikacija javlja grešku)! Kad isti taj HEX učitam preko ExtremeBurnera - sve OK! Eto, ako imate problem kao ja, nije zgorega imat taj Burner!
Evo dvije slikice:

Možda kod mene pomaže šta ja koristim ZIF za programiranje, a ovaj programčić ima opciju za programiranje preko ZIF-a ili ICSP-a? Bob4 ima isti OS kao ja, istu verziju Bascoma, isti driver, ali kolega koristi ICSP, a ja ZIF, možda zato njemu radi, a meni ne (osim ako učitam BIN, a ne HEX).
PS: ako možete birati rađe preko ebaya kupujte, jer ste zaštićeni ko lički medvjed, sa DealExtremeom, osim dugog čekanja da vam nešta pošalju (ako nemaju na lageru, kojeg zapravo i nemaju, nego naručuju prema narudžbama) imate "samo" Paypal zaštitu!