MOT Napajanje
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
MOT Napajanje
nabavio sam jedan trafo iz mikrovalne i mislio sam od njega napravit nekakvo HV napajanje da imam napon od nekih 10ak kV
citao sam na netu da ako ga ukljucim u direktno na 220V odma izbijem osigurace...kak to izbjeci?
ima netko zamisao kako da napravim napajanje?
citao sam na netu da ako ga ukljucim u direktno na 220V odma izbijem osigurace...kak to izbjeci?
pa probaj da provjeris napajanje
ja sam svoju bio popravlja sa frendom
moja nije hitla grijati pa samo cackali oko glavnog sklopa za zracenje
i ja sam odusta i sutra dan dojdem do njega on je popravio nije mi htia reci sta je bilo ali.......
uglavnom nemoj se previse petljati ako ne zelis biti ozracen
ja sam svoju bio popravlja sa frendom
moja nije hitla grijati pa samo cackali oko glavnog sklopa za zracenje
i ja sam odusta i sutra dan dojdem do njega on je popravio nije mi htia reci sta je bilo ali.......
uglavnom nemoj se previse petljati ako ne zelis biti ozracen
JA NE PIJEM DOK VOZIM,JA STANEM I ONDA POPIJEM
-------------------------------------------------------
pa cuj opce je poznato da mikrovalna zraci klopu i da nije pozeljno stajati ispred nje dok radi
a jedan lik u gradu koj ih popravlja reko je da na ˝zenu i djecu˝
stavlja onaj shit sto ti stave kada se ides likati na rengen
a mi smo to popravljali i palili na otvoreno
a jedan lik u gradu koj ih popravlja reko je da na ˝zenu i djecu˝
stavlja onaj shit sto ti stave kada se ides likati na rengen
a mi smo to popravljali i palili na otvoreno
JA NE PIJEM DOK VOZIM,JA STANEM I ONDA POPIJEM
- MladaNada
- Stariji član
Ne moze nista biti kad ukljucis magnetron tek tako. Ko gleda "mythbusters"-e zna o cemu pricam. Ko nije gledao, covjek je izvadio magnetron , fino ga spojio i htio da napravi high tech microwave gun Naravno , sve je propalo! Onda je htio napraviti "super mikrovalnu" , tako sto je uperio 4 magnetrona u casu vode i jedino sto je uspjelo jeste da malo ohladi vodu (zbog interferencije radio talasa je opet sve propalo)
Ne igrajte se!
Prvi put odgovaram na ovakva pitanja i želim vam reći:
Ne igrajte se sa mikrovalovima jer možete se opasno opeći. Opasan je magnetron - kada se spoji na odgovarajući visoki napon. VN trafo se koliko znam ne može iskoristiti za neke druge namjene. Na netu se može pronaci opširniji prikaz rada mikrovalne i mislim da se navedeno ne može baš nešto puno iskoristiti. Jedino što bi imalo neku drugu primjenu je timer - ako je elektronski. Može i mehanički ali nije dovoljno precizan, naime ako elektronika regulira rad magnetrona na isti način se može koristiti i za druge primjene: ako pravite uređaj za osvjetljavanje elektroničkih pločica - za programiranje vremena rada lampi, kao timer za neke druge uređaje i sl.
Uglavnom nemojte se igrati sa mikrovalovima bez odgovarajuce zaštite jer takvo zračenje može biti i smrtonosno.
Ne igrajte se sa mikrovalovima jer možete se opasno opeći. Opasan je magnetron - kada se spoji na odgovarajući visoki napon. VN trafo se koliko znam ne može iskoristiti za neke druge namjene. Na netu se može pronaci opširniji prikaz rada mikrovalne i mislim da se navedeno ne može baš nešto puno iskoristiti. Jedino što bi imalo neku drugu primjenu je timer - ako je elektronski. Može i mehanički ali nije dovoljno precizan, naime ako elektronika regulira rad magnetrona na isti način se može koristiti i za druge primjene: ako pravite uređaj za osvjetljavanje elektroničkih pločica - za programiranje vremena rada lampi, kao timer za neke druge uređaje i sl.
Uglavnom nemojte se igrati sa mikrovalovima bez odgovarajuce zaštite jer takvo zračenje može biti i smrtonosno.
Re: MOT Napajanje
Vec sam ti ljepo ostavio link u 'lak zica' topicu s istim pitanjem, ali ti niti da ga pogledas a kamoli da barem proletis kraj googlea, i onda opet pitas isto.ninja wrote:nabavio sam jedan trafo iz mikrovalne i mislio sam od njega napravit nekakvo HV napajanje da imam napon od nekih 10ak kV
Kako sam ti vec reako trebaju ti stotine 1N4007 dioda i sto vecih 400V elektrolita koje ces spajati u seriju.
Rotaciono iskriste je obavezno u ovakvom slucaju.
A s obzirom na paznju koju si posvetio da to malo proucis, bilo bi bolje da se ostavis tih stvari.
ja sam gledao dosta tih stvari na netu...citao puno toga i vidio kakve ljudi rezultate dobivaju sa MOT napajanjem i jakoo mi se svidaju
pito sam vas za napajanje da mi netko akze ak je slucajno radio,kolko bi me kostalo,a i to dal mi se isplati radit sa tim
znam da je malo komplicirano to radit ,treba puno kondenzatora i svega ostalog al ja bi rado radio neki TC sa NSTom da ga mogu nabavit al prskupi su i neznam di da polovnog nabavim pa mi se MOT cinio kao najjeftinije i najbolje rijesenje
skontao sam da je komplicirano al bi stvarno htio to napravit posteno i da radi dobro...
pa eto ak mozete pomoc kak da to sto jeftinije napravim...
pito sam vas za napajanje da mi netko akze ak je slucajno radio,kolko bi me kostalo,a i to dal mi se isplati radit sa tim
znam da je malo komplicirano to radit ,treba puno kondenzatora i svega ostalog al ja bi rado radio neki TC sa NSTom da ga mogu nabavit al prskupi su i neznam di da polovnog nabavim pa mi se MOT cinio kao najjeftinije i najbolje rijesenje
skontao sam da je komplicirano al bi stvarno htio to napravit posteno i da radi dobro...
pa eto ak mozete pomoc kak da to sto jeftinije napravim...
Mazzilliev driver al nije proradio...
za 555 neznam sta je,mozda visok napon napajanja,krivo spajanje, ili jendostavno nevalja
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... driver.png
za 555 neznam sta je,mozda visok napon napajanja,krivo spajanje, ili jendostavno nevalja
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... driver.png