LED u dnevnom boravku
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
LED u dnevnom boravku
..imamo stvarno mračnu sobu , do prije kojeg tjedna je visjela "štedna " stvarno brutala ali je odustala .
Nisam sad siguran ali preko 30 w .ma bila je veličine ko pivo od pola litre .
Sad vise u dva grla po 70 W sa žarnom niti ( dobra stara tehnologija) i teško da mogu nadmašiti onu šparnu
JA sam zamislio LED ispod nekog mutnog stakla , brine me snaga
Da li je 30W dosta ili treba više ?
uzeo bi ovak nešto sa driverom , 30 W
http://www.ebay.com/itm/10W-20W-30W-50W ... cKQfdaZ5bA
Nisam sad siguran ali preko 30 w .ma bila je veličine ko pivo od pola litre .
Sad vise u dva grla po 70 W sa žarnom niti ( dobra stara tehnologija) i teško da mogu nadmašiti onu šparnu
JA sam zamislio LED ispod nekog mutnog stakla , brine me snaga
Da li je 30W dosta ili treba više ?
uzeo bi ovak nešto sa driverom , 30 W
http://www.ebay.com/itm/10W-20W-30W-50W ... cKQfdaZ5bA
Re: LED u dnevnom boravku
Mislim da bi ti tih 30w bilo dovoljno, samo što ledica mora ići na dobar hladnjak. Ja imam cca 10 god na sred plafona hladnu 12w, a na zidu dodatno za nas corave još topla 7w. Soba je 18 kvadrata.
Ma sjalo bi to pravo, nego ove mi ledice liče na zamjenske pločice u reflektorima, a njima trebaju hladnjaci.
edit: Bob me pretekao, nepotreban post.
edit: Bob me pretekao, nepotreban post.
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
Ja bi uzeo "toplo bjelu" , da bi bilo ... kakti prirodnije , kaj misliš o tome ?
Imam dvije hladne " kuruze" , koje uspješno repariram uz tvoju nesebičnu pomoč ..pa mi nekako to hladno grebe po mozgu , ili samo previše čitam o tome kak to nije prirodno .
u toj sobi treba biti svjetla za čitati novine umornih oka, reklamih letaka kataloga od "avona" , pregledati jel mašina dobro oprala majce , kopati po ormaru ( koji ima tamne fronte , to također planiram obojati u nijansu bjele) ( več sam planirao )..djete povremeno čita lektiru pred televizorom i tak ..dakle ne samo za sjedenje , pričanje i posezanje za čašicom , xd .
znam za hladnjak , hrčak nije bio nezaposlen , svašta je dovuko doma
da li ta moja ideja da LED poklopim s jednim mutnim staklom maxi plafonjere bude dobra ili ne ?..to bi stavio da bolje rasprši svjetlo po sobi ...računam da bi i radi toga trebalo malo jaču ?
To svakako treba malo zamaskirati , jer mi inače žena to to "slučajno" skine s metlom..znate žene
Imam dvije hladne " kuruze" , koje uspješno repariram uz tvoju nesebičnu pomoč ..pa mi nekako to hladno grebe po mozgu , ili samo previše čitam o tome kak to nije prirodno .
u toj sobi treba biti svjetla za čitati novine umornih oka, reklamih letaka kataloga od "avona" , pregledati jel mašina dobro oprala majce , kopati po ormaru ( koji ima tamne fronte , to također planiram obojati u nijansu bjele) ( več sam planirao )..djete povremeno čita lektiru pred televizorom i tak ..dakle ne samo za sjedenje , pričanje i posezanje za čašicom , xd .
znam za hladnjak , hrčak nije bio nezaposlen , svašta je dovuko doma
da li ta moja ideja da LED poklopim s jednim mutnim staklom maxi plafonjere bude dobra ili ne ?..to bi stavio da bolje rasprši svjetlo po sobi ...računam da bi i radi toga trebalo malo jaču ?
To svakako treba malo zamaskirati , jer mi inače žena to to "slučajno" skine s metlom..znate žene
Svakako uzmi "toplu" boju.
A čime god poklopiš umanjt ćeš svjetlost, a mislim da ni ugao raspršivanja svjetlosti nećeš povećati.
A za ovo:
A čime god poklopiš umanjt ćeš svjetlost, a mislim da ni ugao raspršivanja svjetlosti nećeš povećati.
A za ovo:
je važnije čulo ukusa..i posezanje za čašicom
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
hvala , to je uglavnom ravno ..ja sam zamislio da bi sferično staklo plafonjere razbilo svjtlo po onoj teoriji iz rijeđeg u gušče i obratno bolju difuziju svjetla po prostoru .
ma niš , ide naruđba , ako ne bude u sobi bude u štali ili radioni
ma niš , ide naruđba , ako ne bude u sobi bude u štali ili radioni
evo stigla mala ljubimica .
moram reč da sam razočaran . očekivao sam više od 30 w
nisam još probao objesiti na strop , na podu i po danu djeluje slabo .
hladnjak nakon pola sata djeluje dosta toplo , skoro da se ne može držati rukom .
Kad se ohladi bude test vrijeme / temperatura .
Do koje temperature bi se to smjelo grijati ?
slike
moram reč da sam razočaran . očekivao sam više od 30 w
nisam još probao objesiti na strop , na podu i po danu djeluje slabo .
hladnjak nakon pola sata djeluje dosta toplo , skoro da se ne može držati rukom .
Kad se ohladi bude test vrijeme / temperatura .
Do koje temperature bi se to smjelo grijati ?
slike