Esp moduli
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Esp moduli
Pozdrav ekipa moze jednon piatnje. Da li Esp moduli mogu direktno komunicirati sa npr.smartphonom bez rutera i interneta dakle cista komunikacija esp - smartphon. Ima li tko iskustva..... hvala
Re: Esp moduli
Moze da radi kao AP. Tako kad se konektujes na njega ide i direktno.
Nisam probao, ali sam citao da moze.
Nisam probao, ali sam citao da moze.
Odlicno hvala. Citam i vidim da ima dosta verzija 01 do 12 i govore da neki i nisu pouzdani u radu kava su vasa iskustva koji od modela bi bio ok. Moram upravljati sa dva releja na nacin da kad telefon ostvari konekciju aktivira inpulsno jedan reley a drugi se aktivira manalno.
Ohoho, dodatno daljinsko upravljanje garaznim vratima ; odlična ideja 

Tako nekako. Trenutno imamo neku foru sa bluetoothom i dobro radi samo nije univerzalno pa mi je pala na um ideja da probam realizirati ideju sa wifi modulom a kako nemam iskustva tu je forum i ekipa.
Probao sam ja i fercera super. Unutar ESP-a postavis web browser, stavis malu web stranicu sa dva dugmeta (u tvom slucaju) i kada kliknes na dugme on kontrolise tamo relej ili sta vec.
Sto se tice stabilnosti, to ne ovisi o ESP-x verziji modula nego o SDK (firmware-u) koji je u njemu. Ja sam to radio dok je SDK bio v0.9.2 i cak je i tada bio stabilan - nisam imao problema sa njim. Danas moze biti samo bolji od onda.
Ja sam programirao direktno koristeci njihov API, a danas se moze programirati i preko Arduina (ne koristim Arduino pa nisam probao).
Sto se tice stabilnosti, to ne ovisi o ESP-x verziji modula nego o SDK (firmware-u) koji je u njemu. Ja sam to radio dok je SDK bio v0.9.2 i cak je i tada bio stabilan - nisam imao problema sa njim. Danas moze biti samo bolji od onda.
Ja sam programirao direktno koristeci njihov API, a danas se moze programirati i preko Arduina (ne koristim Arduino pa nisam probao).