Problem s konekcijom, ruter ili šta već...

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
Dzenny_assembly
Napredujem
Napredujem
Posts: 118
Joined: 11-09-2014, 04:03

Problem s konekcijom, ruter ili šta već...

Post by Dzenny_assembly »

Imam jedan neobičan problem s internet konekcijom. Svi konektovani uredžaji vuku wireless konekciju sa jednog rutera i sve radi odlično dok ja sa svog računara ne počnem upload-ovat neki video (u mom slučaju na YouTube). Nakon toga se više niko ne može konektovati, niti može bilo šta raditi, veza s ruterom ostaje spojena ali konekcije nema. Koliko znam, Ispravite me ako griješim dužnost rutera je da dijeli konekciju sa brojem konektovanih uredžaja bez obzira šta oni radili, što u mene nije slučaj. Zvao sam operatere dolazili pregledali i ustanovili da ja sve uredu. Nažalost nisam bio tuj da objasnim šta se tačno dešava. Ne znam da li se može uraditi šta u podešavanjima samog rutera ili stranice na koju upload-ujem. Totalno sam zbunjen, ovakvo nešto mi se prvi put dešava. Ako je neko imao slična iskustva volio bi da mi objasni kako je riješio, ako je uopšte riješio.
User avatar
tandrkalo
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)
Posts: 336
Joined: 18-01-2013, 00:06
Location: Srbobran
Contact:

Re: Problem s konekcijom, ruter ili šta već...

Post by tandrkalo »

Koji ruter imas? Nijedan ruter ne deli konekciju ako prethodno nije podesen za tako nesto.
I logisno je onda kada ti pocnes da podizes nesto na web da sve ostalo stane jer je upload brzina jako mala i lako se zauzme do kraja.
Ako ne mozes da resis, najjednostavnije je da na taj komp instaliras neki netlimit program i ogranicis upload i download po zelji, pa ce ostali kompjuteri moci bar nekako da rade.
Dzenny_assembly
Napredujem
Napredujem
Posts: 118
Joined: 11-09-2014, 04:03

Re: Problem s konekcijom, ruter ili šta već...

Post by Dzenny_assembly »

Da to je to, instalirao sam NetLimiter 3 Pro i ograničio upload tako da smo sad svi sretni i zadovoljni. Stvarno se nikada nisam susretao s ovakvim problemima niti sam znao da se to može ručno obavljati. Uvijek sam mislio da se o tome brine sam ruter, što bi bilo realno. Kako god problem riješen, hvala na pomoči "tandrkalo" i lijep pozdrav. :)
Post Reply