pozz
trebao bih šemu automata za žmigavce ( 12V instalacija ) ali sa LED sijalicama . ( klasični ne odgovara .... jako mala struja ) po mogucstvu da ima i sva četiri .....
hvala
automat za žmigavce - LED sijalice
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: automat za žmigavce - LED sijalice
http://www.njuskalo.hr/moto-dijelovi-os ... as-7635040
trebaš ono kaj narod naziva elektronski automat
hvala na linku , ali ovo bi bilo krajnje rešenje .... mislio sam napraviti nešto svojeručno ....
Na datom liknu je shema spajanja. Moram priznat zanimljivo je to da su diode okrenute kontrapuknuti wrote:http://www.njuskalo.hr/moto-dijelovi-os ... as-7635040
Nego, ono što sam zakljućio je da automat detektira masu. Kad postoji neka vodljivost prema masi proradi.
Moja preporuka je jedan PNP tranzistor kojim možete detektirati masu, a pored nejga neki monostabil. Jedan koji kad ga se okine drži neko vrijeme T, a drugi koji se okida u isto vrijeme kao i prvi, ali drži npr. T/2. Na tog drugo se paja izlaz, a sa prvim onemogućite promjenu na resetu drugog.
Mogu vam probat nacrtat okvirnu shemu, naravno ukoliko ste voljni malo eksperimentirati...
astabil sa 555 ce riješiti stvar ..... morat cu tokom iduceg tjedna malo zasesti i promiješati sivu masu .... pročistiti moždane vijuge .... i oprašiti malo znanje iz konstrukcija .....
Lijenost je iz raja izašla.
Pozdrav
Mozda ovako nesto... Doduse nisam probao, ne znam da li radi, izgleda jadnostavno, za probu moze i "vazdusno" povezivanje...
Mozda ovako nesto... Doduse nisam probao, ne znam da li radi, izgleda jadnostavno, za probu moze i "vazdusno" povezivanje...
- Attachments
-
- Automat zmigavaca_elektronski.zip
- (315.91 KiB) Downloaded 375 times