prepakivanje aku baterije
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
prepakivanje aku baterije
Pozdrav, imam aku bateriju koja je oslabila,pa bi htio da je prepakujem 18V 1.2Ah,ja sam nju otvorio i u njoj su baterije od 1.2V 1200mAh,gdje mogu naci ove baterije da mogu zamjeniti.
Re: prepakivanje aku baterije
pokušaj eBay , aliexspress , amazon , .... oglasnici ....
ja sam to radio , kvaliteta uloška je očajna
drugi put ako bi bilo prilike radio bi neko testiranje članaka prije sklapanja baterije , uvjek ima kukolja u žitu
drugi put ako bi bilo prilike radio bi neko testiranje članaka prije sklapanja baterije , uvjek ima kukolja u žitu
a što misliš o ideji rasturiti bateriju od lap topa ... obično ima 6 članaka , a najčešce strada samo jedan od njih ....
Ja sam to probao, ali brzo je stradao i drugi... Pretpostavljam da je problem jer baterija vise nema balansiranje pri punjenju...
Problem je verovatno u tome sto su stare baterije NiCD a u laptopu su lithium-ion baterije za koje treba dobra regulacija punjenja koja meri i temp i sve zivo, sto kod NiCD i nije toliko bitno.
Punjac sam sredio da puni dovoljno malom strujom da se baterije ne greju, i cini mi se da sam malo napon morao podici. Tako da je to bilo ok.
NiCd baterije nisu zahtevale balansiranje izmedju celija. Dok kod Li Ion mi se cini da je to obavezno. Mislim da je tu najveci problem.
NiCd baterije nisu zahtevale balansiranje izmedju celija. Dok kod Li Ion mi se cini da je to obavezno. Mislim da je tu najveci problem.
Probao sam nekoliko puta da prepakujem sa baterijama iz laptopa i uvek isti problem, riknjavala prva ili poslednja baterija u nizu, verovatno je problem sto nema tog balansiranja punjenja, punjac da meri svaku celiju kao u laptopu.
A kasnije sam nabavio NICD baterija za prepakivanje, samo nisu bile bas jeftine, oko 3 eura komad, i kada sam prepakovao aku busilica radi bez problema, ako radim mnogo drzi ceo dan skoro.
Bas sam bio iznenadjen kapacitetom, naspravm originalne koja je mogla dve rupe i kraj.
A kasnije sam nabavio NICD baterija za prepakivanje, samo nisu bile bas jeftine, oko 3 eura komad, i kada sam prepakovao aku busilica radi bez problema, ako radim mnogo drzi ceo dan skoro.
Bas sam bio iznenadjen kapacitetom, naspravm originalne koja je mogla dve rupe i kraj.
gde nabavljaš te baterije - uloške ? imam jednu bosh - ku kojoj polako rikavaju baterije ....
a šta mislite o ovom punjaču ?
http://www.zajic.cz/omezovac/omezovac.htm
( ako kome treba prevod .... PM .... nije problem , jezik poznajem .)
http://www.zajic.cz/omezovac/omezovac.htm
( ako kome treba prevod .... PM .... nije problem , jezik poznajem .)
Baterije ima u radnji Battery shop Novi Sad.
Ne bih da reklamiram ali sam jedino kod njih uspeo da nadjem ono sto mi treba jer i oni ljudi rade reparaciju baterija.
Ne bih da reklamiram ali sam jedino kod njih uspeo da nadjem ono sto mi treba jer i oni ljudi rade reparaciju baterija.
a to je gdje ? mora da je to mladja firma .... inače bih znao za njih ....