vezano uz ovaj projekt dobavljena je ručka za vrući zrak
Portable Hand Held Gun Desoldering Tool for 858 858D 868 898 Hot Air Station $12.53
prednja ploča izgledat će otprilike ovako:
Attachments
digital hot air sm.jpg (44.19 KiB) Viewed 20066 times
može se izraditi i prema jednostavnijoj šemi treba voditi jedino računa koja je ručka nabavljena jer postoje dva napona za ventilator 12 i 24 volta ovo je za ručku Lukey 702 24 volta za 858D je 12 volti
link: http://said.in.ua/articles.php?article_id=45
I ja razmišljam da napravim ovakvo nešto!?
Ova kupovna što imam..tipa 858D mi ide na živce prebučna je, a i taj njen debeli kabel/crijevo je kratko i nezgodno za rukovanje.
I ja imam problem sa tim kratkim kabelom, i vise mi lici na energetski kabel koji se postavlja u zemlju koliko je tvrd.
Da li potoji neko resenje da se taj kabel zameni i sa kojim bi kablom moglo?
tandrkalo wrote:I ja imam problem sa tim kratkim kabelom, i vise mi lici na energetski kabel koji se postavlja u zemlju koliko je tvrd.
bilo kojim , koji ima dovoljan broj " žila " i odgovarajuci presek svake od njih .... naravno , mora biti duži i mekši od originala .....
tandrkalo wrote:I ja imam problem sa tim kratkim kabelom, i vise mi lici na energetski kabel koji se postavlja u zemlju koliko je tvrd.
On je toliko debel zbog crijeva kroz koje prolazi zrak obzirom da je kompresor u bazi stanice a samo grijac u rucki.
Iako nisam (jos) rastavljao stanicu nije mi jasno zašto su morali staviti kompresor koji stvara toliku buku...jel nije bilo moguce staviti neku vrstu ventilatora koji je skoro pa besuman
Feko wrote:I ja razmišljam da napravim ovakvo nešto!?
Ova kupovna što imam..tipa 858D mi ide na živce prebučna je, a i taj njen debeli kabel/crijevo je kratko i nezgodno za rukovanje.
ja čekam pločice po onoj ruskoj stranici .... koji hex je najbolji ? ima ih mali milion ..... kutija je vec gotova ... još samo front panel da se napravi .... ali to tek kada bude gotova ( sastavljena ) pločica ....
ovo što sam radio je original pločica priložena u projektu samo sam napravio jednu stranu jer sa druge ima par kratkospojnika koje sam spojio žicom ,htio sam i to raditi sa atmega168 ali fali par nožica ,o daljnjem radu bit ćete obavješteni
mali nastavak i prvi problemi
polemio sam elemente na pločicu, malo prednja strana izgleda neuredna ali je funkcionalno ide u kutiju pa se neće vidjeti ,i naravno kad sam isprogramirao procesor što je prošlo uredu umjesto ispisa na ekranu "OFF" (na prvoj slici) dobio sam "rrr"pročitao sam po stranicama autora da bi trebalo ADC pin spojiti na masu da nebi displej blinkao i da treba na ulaz ZCD dovesti 100Hz kako bi upravljački dio bio u funkciji bez ostalog dijela izlaza to piše na 35 stranici projekta http://radiokot.ru/forum/viewtopic.php? ... &start=680
,ima li kakva ideja što bi se još moglo provjeriti jer ga autor projekta maksimalno zakomplicirao barem meni
Attachments
plocica org sm.jpg (83.47 KiB) Viewed 19598 times
plocica prednja radno sm.jpg (81.38 KiB) Viewed 19598 times
plocica prednja sm.jpg (80.33 KiB) Viewed 19598 times
plocica zadnja sm.jpg (99.42 KiB) Viewed 19598 times
plocica prednja 1 sm.jpg (104.61 KiB) Viewed 19598 times