Sony CDX GT410U problem sa displayem i osvjetljenjem
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Sony CDX GT410U problem sa displayem i osvjetljenjem
pozdrav svima,
koristio sam cd player 5 godina i evo danas se ugasi display i osvjetljenje i sad radi "na ćoravo"
Konto sam da je do kontakata na plocici i imam spraj kontakt cleaner i ocistim kad opet ne radi.
komšija ima isti player tako da uzmem svoju plocicu u njegov probam radi, njegovu plocicu u svoj kasetofon ne radi tako da je do neceg unutra, sta bi moglo bit, sve radi glat samo sto ne svijetli ni tipka ni display
koristio sam cd player 5 godina i evo danas se ugasi display i osvjetljenje i sad radi "na ćoravo"
Konto sam da je do kontakata na plocici i imam spraj kontakt cleaner i ocistim kad opet ne radi.
komšija ima isti player tako da uzmem svoju plocicu u njegov probam radi, njegovu plocicu u svoj kasetofon ne radi tako da je do neceg unutra, sta bi moglo bit, sve radi glat samo sto ne svijetli ni tipka ni display
Re: Sony CDX GT410U problem sa displayem i osvjetljenjem
Mozda kontakti na samom radiju.Ako ne onda treba mjeriti ima li napona za display.Nadji shemu pa mjeri.
probaj ga resetirati.Da mu nisi smanjio osvjetljenje displaya?
Pritisni duhme OFF i drzi par sekundi.
probaj ga resetirati.Da mu nisi smanjio osvjetljenje displaya?
Pritisni duhme OFF i drzi par sekundi.
Last edited by nano on 08-01-2016, 22:45, edited 1 time in total.
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
evo trazim semu mozes li mi ikako ti potrazit znaci Sony GT410U bio bih zahvalan,ugl dobro spojen kontakti na plocici dobri sve je OK
Probaj jos ovo sto sam naveo gore.
Probo sam resetirati 10ak puta nista ne pomaze nema nikakvog znaci ni da zizi nista na cijeloj plocici. naso sam SHEMU
http://archive.espec.ws/files/SONY%20CD ... GT414U.pdf
de mi reci koja slika je od koristi najviše
http://archive.espec.ws/files/SONY%20CD ... GT414U.pdf
de mi reci koja slika je od koristi najviše
Na strani 25 sa lijeve strane imas sve pinove oznacene na toj plocici.
e to baki jos samo da znam koji je od displaya pin bogdom
Pin 1 mora biti 3.3V i na pinu 9 koji je osvjetljenje tipki ,koliko ja vidim 9v.
eh valja sutra javljam, ako ne bude ferceralo da i dalje diskutujemo
pin 1 i 3 su + i - da display (3.3v)
Ne kontam sta si htio reci, slabo ja znam oko elektronike msm znam ono bas low
E da OVO JE VEOMA BITNO....
Muzika svira na kasetofonu i znaci nisam nikad gasio kao ni niko sto ne gasi prvo OFF pa vađenje plocice.
Znaci sad ja izvadim plocicu iz kasetofona desavanja na kasetofonu nastavljaju i dalje...
I onda moram vratiti plocicu pritisnuti tipku off da bi se ugasio i onda izvaditi
Muzika svira na kasetofonu i znaci nisam nikad gasio kao ni niko sto ne gasi prvo OFF pa vađenje plocice.
Znaci sad ja izvadim plocicu iz kasetofona desavanja na kasetofonu nastavljaju i dalje...
I onda moram vratiti plocicu pritisnuti tipku off da bi se ugasio i onda izvaditi
pomazi brate ne cudi se
Bez uvrede,ali ako si zapeo na mjerenju napona prema shemi...neces to uspjeti popraviti.
Mi ti mozemo sugerirat sta da mjeris i da idemo postepeno do kvara,ali ne mozemo daljinski popravljati.
Ja nisam jos imao takvu gresku ,tako da ne mogu reci ,zamijeni to i to ,mozda se javi neko ko je imao.
Pogledaj na shemi, imas izvode koji su na prednjoj strani radija i koji naponi treba da budu na kojem izvodu i tu mjeris.Ako fali koji ,pratis po shemi odakle dolazi i polako eliminiras ono sto je u redu.
Drugacije ,ne znam kako da ti pomognem.
Mi ti mozemo sugerirat sta da mjeris i da idemo postepeno do kvara,ali ne mozemo daljinski popravljati.
Ja nisam jos imao takvu gresku ,tako da ne mogu reci ,zamijeni to i to ,mozda se javi neko ko je imao.
Pogledaj na shemi, imas izvode koji su na prednjoj strani radija i koji naponi treba da budu na kojem izvodu i tu mjeris.Ako fali koji ,pratis po shemi odakle dolazi i polako eliminiras ono sto je u redu.
Drugacije ,ne znam kako da ti pomognem.
ima na jednom mjestu napon 1, nešto na ovim pinovima sto si reko
Odlicno,ako ima na jednom mjestu napon,onda mora da radi,da je na drugom mjestu,nebi valjalo.
Za pocetak moras da izmjeris napone koje su ti kolege predlozile sa seme, jer dalje ne ide ako to nisi u stanju.
Iz mog iskustva popravljanja istih, problem bude u plocici najcesce. Sad posto je tamo sve smd, sumnjam da ti to znas sam da izmjeris i pregledas a i u vecini slucajeva chip koji drajva display bude u kvaru i tesko ces da nadjes drugi.
Iz mog iskustva popravljanja istih, problem bude u plocici najcesce. Sad posto je tamo sve smd, sumnjam da ti to znas sam da izmjeris i pregledas a i u vecini slucajeva chip koji drajva display bude u kvaru i tesko ces da nadjes drugi.
Problem nije u plocici 1000000 1904129041% jer sam probao svoju plocicu na isti plejer i radi a tudju plocicu na svoj i ne radi.
mjerio sam napon ali to je nesto 1.02 V na 1 i 3 i display zato ne radi msm navece se primjeti da ima neke linije na sebi ali to nije to, sta dalje da radim
mjerio sam napon ali to je nesto 1.02 V na 1 i 3 i display zato ne radi msm navece se primjeti da ima neke linije na sebi ali to nije to, sta dalje da radim