Korektor napona sa 2 LM324
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Korektor napona sa 2 LM324
Pozdrav interesuje me sema korektora napona izvedena sa 2 LM324 i 4-ri releja, pa ako neko ima bio bih zahvalan
Re: Korektor napona sa 2 LM324
Ovdje:
http://www.usbekits.com/led-voltmeter---pr005.html
Imaš voltmetar sa LM324.
Spojiš to na neko napajanje male snage (mali trafo12-24 v, grec).
Umjesto LE dioda postavi upravljanje na veće releje koji će preklapati izvode nekog (auto) transformatora u ovisnosti od izmjerenog napona
http://www.usbekits.com/led-voltmeter---pr005.html
Imaš voltmetar sa LM324.
Spojiš to na neko napajanje male snage (mali trafo12-24 v, grec).
Umjesto LE dioda postavi upravljanje na veće releje koji će preklapati izvode nekog (auto) transformatora u ovisnosti od izmjerenog napona
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
Hvala, meni treba sa DVA LM324 i 4 releja, imam takav koji mi ne radi, pa pokusavam da nadjem semu nekog slicnog
Pa nije to LHC za skinut shemu. Uostalom slikaj pločicu s obje strane i stavi ovdje, možda se netko smiluje i skine je umjesto tebe
Cezare, star sam i nemoćan, ali poslušaj moj savjet ....
Ma nije problem, nacrtao ja semu i stavio slike al nesto mi to ne radi. Evo slika + proteus simulacije pa ko ima volje da pomogne. Hvala unapred
- Attachments
-
- New folder.rar
- slike+projekat proteus 8
- (378.17 KiB) Downloaded 365 times
Nešto ne mogu otvorit onaj proteus file , u kojoj si ga verziji radio? Nego u čemu je problem popravit postojeću elektroniku, ako si već skinuo shemu? Premjeri napajanja i zener diodu za referentni napon (ona staklena crvenkasta). Uostalom, za ne mislit se, stavi podnožja i zamijeni oba LM324. Ne vidim svrhu izrade novog upravljanja, kad ovo izgleda uredno, jer ne vidim pogorenih dijelova, a shemu imaš
proteus je 8-ica, a kvar jes strakcu releji i varnice, i nema izlaznog napona. Naravno napravio sam novu plocicu sa svim komponentama novim i releji i lm-ovi ali mi ni ta ne radi. Pa sam zato i nacrtao simulaciju u proteusu i gle cuda i ona ne radi. Evo prilazem export u .pdf
- Attachments
-
- pdf.rar
- shema export iz proteusa 8
- (25.46 KiB) Downloaded 349 times
Auuuuu, koliko žica na sve strane . Skidam Proteus, ako ovo ne rješiš večeras, ja sutra nastavljam crtat shemu malo preglednije, s ovom se baš ne snalazim . Ali ti ide petica iz zalaganja
Ako relei varniče znači da "odrađuju" posao. Provjeri da nije šta banalno, sitnica neka...
A šema je zbilja prekomplikovana da bi je otprve ispravno nacrtao, ja bih uradio ono što ti je Kuki predložio.
A šema je zbilja prekomplikovana da bi je otprve ispravno nacrtao, ja bih uradio ono što ti je Kuki predložio.
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti